Epätrendikkään
keittiön kokkisota toimi taas niin, että toinen keksii ruoan ja toinen
valmistaa sen. M löysi Taste AU:n possureseptin ja kun pakasteessa sattui
olemaan sopivasti yksi possun sisäfilee, päivän valinta oli tehty. Lisukkeeksi
paras mitä kaupasta löytyi, oli isot fenkolit töyhtöineen. Possu, appelsiini ja
fenkoli ovat ihan loistava makuyhdistelmä.
Appelsiinipossu
600-700 g porsaan sisäfileetä
1 tl seesamiöljyä
1 rkl kuivaa sherryä
1 rkl soijakastiketta
Leikkaa possun sisäfilee 2-3 cm paksuiksi
viipaleiksi. Sekoita seesamiöljy, sherry sekä soijakastike keskenään, kaada
seos isoon muovipussiin ja fileepalat joukkoon. Painele muovipussia niin että
lihat ovat joka puolelta marinadissa ja tiiviisti pakattuna. Laita
marinoitumaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat fenkolipaistoksen (tai
vähintään puoleksi tunniksi).
2 appelsiinia
0,5 rkl Maizenaa
1 dl appelsiinimehua
1 dl lihalientä
2 tl hunajaa
rypsiöljyä ja voita
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl kuivaa sherryä
Leikkaa appelsiineista kuoret ja fileoi lohkot
kalvottomiksi. Sekoita keskenään Maizena, appelsiinimehu, lihaliemi sekä
hunaja. Ota possuviipaleet pois marinadista ja taputtele ne kuiviksi. Kuumenna
paistinpannulla hiukan rypsiöljyä ja voita ja ruskista viipaleet molemmin
puolin. Älä paista liikaa ettei fileepalat kuivu. Mausta suolalla ja
mustapippurilla ja laita vetäytymään folioon.
Pyyhi paistinpannu ja kuumenna siinä vielä tilkka
voita ja rypsiöljyä. Kuullota raastettu inkivääri rasvaseoksessa ja lisää
sitten sherry. Keittele sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää sitten
Maizena-appelsiinimehuseos ja keitä kastiketta muutaman minuutin ajan eli kunnes se on hiukan saostunut.
Lisää paistetut possuviipaleet sekä appelsiinilohkot ja nauti fenkolipaistoksen
kanssa.
Fenkolipaistos
2 sipulia
3 fenkolia (myös kaikki vihreät töyhdöt)
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
(kuumaa vettä)
0,5 tl fenkolinsiemeniä
2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Leikkaa sipulit sekä fenkolit pieniksi kuutioiksi ja
kuullota ne pannulla öljy-voiseoksessa. Lisää valkoviini ja anna kiehua lähes kuivaksi.
Lisää morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet, hunaja sekä tilkka kuumaa vettä ja hauduta miedolla lämmöllä. Lisää vettä aina
tarvittaessa sen verran että paistos ei kuivu liikaa. Kun fenkoli on kypsää,
mutta siinä on vielä hiukan puruvastusta, mausta seos suolalla sekä mustapippurilla
ja ota pannu pois lämmöltä. Laita kansi päälle ettei fenkoli jäähdy liikaa.
Lisää lehtipersilja juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti