keskiviikko 9. elokuuta 2017

Lettukakussa maistuu mansikka, kookos ja limettiKomea lettukakku on lasten, ja vähän aikuistenkin, kesäherkku. Kun lettujen väliin levittää kreemiä ja mansikoita, tästä tulee ihan paras jälkiruoka. Tai välipala. Tai aamiainen. Tai kahvipulla.

Kookosohukaiset

6 dl kookosmaitoa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
puolikkaan limetin raastettu kuori
(voita paistamiseen)


Vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja anna niiden tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista. Taikinasta tulee 8-10 ohukaista. Kookosmaitoon tehdystä ohukaistaikinasta tulee pehmeämpiä ohukaisia (tai pannukakku) kuin perinteisestä taikinasta ja paistettaessa se hyytyy eri tavalla, vähän löysemmin, joten kääntäminen on hiukan haasteellista. Kookosmaitolettu kääntyykin paistinpannulla parhaiten heittämällä. Paistinpannua heilutetaan edestakaisin kunnes ohukainen liikkuu vapaasti, sitten pieni ranneliike, ohukainen ilmaan ja ympäri takaisin pannulle.

BBC Good Food näyttää tekniikan videona. Helpompaa kuin luulisikaan. Minä opettelin tämän lapsena partioleirillä ja siellä oli käytössä vain valurautapannuja. Keittiössä oli saavillinen perinteistä lettutaikinaa ja aina kun letun toinen puoli oli paistunut, ohjaaja ajoi meidät ulos harjoittelemaan lettujen kääntämistä heittämällä. Hutiheiton sattuessa ohukaisen jäänteet oli helpompi siivota nurmikolta kuin keittiön lattialta. Kun tämän on oppinut tekemään valurautapannulla, se onnistuu millä tahansa helpommalla teflonpannulla.


Lettukakku Täyte

3,3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
4 rkl vaniljakreemijauhetta
500 g tuoreita mansikoita
tomusokeria

Vatkaa kuohukerma, sokeri ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi. Perkaa mansikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Säästä muutama mansikka kakun koristeeksi.

Levitä letun päälle ensin ohut kerros kreemiä ja sen päälle mansikkaviipaleita. Sitten taas lettu, kreemi, mansikat jne kunnes ainekset on käytetty. Viimeistele kakun pinta tomusokerilla ja muutamalla mansikalla. Nam!

Ei kommentteja: