Ulkona
on niin kylmä, ettei sinne meinaa voida mennä ollenkaan. Paitsi että on pakko,
kun perheessä on kaksi koiraa – ja nyt vielä kolmas pari päivää hoitokoirana,
meidän tyttöjen serkku. Onneksi koiratkaan eivät kuitenkaan viihdy kovin kauaa
ulkona näillä paukkupakkasilla. Tai miten sen nyt haluaa tulkita "onneksi", kun mitä lyhyemmät ulkoilut, sitä enemmän niillä on virtaa sisällä.
Koirien ruoka on helposti tehty eikä siihen juurikaan tarvitse keksiä vaihtelua, mutta harva ihminen viitsii syödä samoja ruokia päivästä toiseen. Vaikka olisikin nauttinut hyvän lounaan, illalla tekee mieli jo jotain pientä. Mitä se tänään olisi, siinäpä pulma.
Koirien ruoka on helposti tehty eikä siihen juurikaan tarvitse keksiä vaihtelua, mutta harva ihminen viitsii syödä samoja ruokia päivästä toiseen. Vaikka olisikin nauttinut hyvän lounaan, illalla tekee mieli jo jotain pientä. Mitä se tänään olisi, siinäpä pulma.
Nätti annos
maistuu aina paremmalta vaikka ainekset olisivat kuinka tavallisia ja arkisia.
Mihinkään kauemmas kauppaan ei näillä keleillä edes vapaapäivänään viitsi lähteä, mutta onneksi
maustamatonta broileria ja viinirypäleitä saa kaikista lähikaupoista. Joulun
alla kuivasin kasvikuivurissa muutaman keltajuuren ja raitajuuren ohuttakin
ohuempina lastuina. Niistä saa kivan lisän salaattiin: makua, rapeutta ja
ulkonäköä. Niin, siis salaattiin - taas. Eikös kaikki muutkin näin tammikuussa etsi kevyitä salaattireseptejä...
Broilerisalaattia
kahdelle
2 broilerin rintafileetä tai koipireittä
pari kourallista babypinaattia
muutama kourallinen friseesalaattia
20 viinirypälettä
4 rkl parmesaanilastuja
4 rkl cashewpähkinöitä
puolikas kurkku
1 kevätsipuli
(kuivattuja punajuuri-raitajuuri-keltajuurilastuja)
kastikkeeksi ihan tavallinen vinaigrette
Kypsennä broileri, mausta se suolalla ja pippurilla ja
leikkaa pienemmiksi paloiksi. Mikään ei tietysti estä käyttämästä tähän
salaattiin myös kaupan valmista grillibroileria. Huuhtele salaatti sekä
pinaatinlehdet ja leikkaa viinirypäleet kahtia. Kuori kurkku ja leikkaa se
pieniksi paloiksi. Viipaloi kevätsipuli ja veistele parmesaanista lastuja
juustohöylällä. Rakentele aineksista kaksi lautasellista salaattia ja
viimeistele juureslastuilla sekä vinaigrettella.
ihan
tavallinen vinaigrette
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl neutraalin makuista ruokaöljyä
1 tl hunajaa
hiukan suolaa ja mustpaippuria myllystä
Ravista tai vispaa kaikki ainekset huolella sekaisin
ja käytä salaatinkastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti