Kun kaikki joulun jälkeen kohkasivat kinkunjämien uusiokäytöstä ”karkkipossuna”, minä tein saman broilerin koipinuijille. Makea ja mausteinen broileri on vastustamattoman hyvää.
Makean
mausteiset broilerin koipinuijat
12 kpl tai
muu sopiva määrä broilerin koipinuijia
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl juoksevaa
hunajaa
1 dl fariinisokeria
1 dl soijakastiketta
4 valkosipulinkynttä
viipaloituna
1 rkl tuoretta
inkivääriä raastettuna
1 tl mustapippuria
myllystä
1 kevätsipuli
viipaloituna
1 chilipalko
viipaleina
hienoa
merisuolaa
(1 rkl paahdettuja
seesaminsiemeniä)
(hienonnettua
lehtipersiljaa koristeeksi)
Sekoita kulhossa kaikki aineet seesaminsiemeniä,
suolaa ja persiljaa lukuun ottamatta. Laita koipinuijat suljettavaan
muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Sekoittele niin, että kaikki
kananpalat maustuvat ja laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kääntele
pakettia muistaessasi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunipannun pohjalle
leivinpaperi ja sen päälle ritilä. Lado koipipalat ritilälle vierekkäin ja
ripottele niille hieman hienoa merisuolaa. Vaikka marinadissa on soijaa, joka
on suolaista, niin kanankoivet kaipasivat vielä hieman lisäsuolaa (makuasia,
mutta suolaton ruoka ei koskaan maistu yhtä hyvältä, kuin oikean määrän suolaa
sisältävä ruoka). Paista 25 minuuttia keskitasolla. Sillä aikaa kaada marinadi
kattilaan, kiehauta se ja keitä kokoon kunnes kastike on sopivasti
paksuuntunut.
Ota pannu uunista 25 minuutin kuluttua ja sivele
koivet reilusti kastikkeella. Laita takaisin uuniin ja 10 minuutin kuluttua
sivele uudelleen. Laita vielä kaksi kertaa takaisin 10 minuutiksi aina välillä
sivellen ja käännellen. Sivele vielä lopuksi jäljellä olevalla kastikkeella, sirottele
päälle paahdetut seesaminsiemenet (ja persilja) ja tarjoile heti keitetyn
basmatiriisin kanssa.
Paahdettuja
tomaatteja ja rypäleitä
40 pikkutomaattia (mielellään eri värisiä lajikkeita)
40 viinirypälettä
1-2 rkl rypsiöljyä
1-2 tl balsamiviinietikkaa
hiukan juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Halkaise tomaatit ja laita ne uunivuokaan. Valuta
tomaattien päälle öljy, balsamico, hunaja sekä mausteet ja paahda uunissa 180
asteessa noin tunti.
Halkaise viinirypäleet ja ripottele ne tomaattien
päälle. Paahda vielä noin puoli tuntia ja jäähdytä haaleaksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti