Haudutetusta
poronniskasta jäi sen verran syötävää, että siitä riitti täytteeksi ruokaisaan iltapalapizzaan.
Pizzapohjaksi valittiin revitty ruisleipä. Joskus kauan sitten Oululainen
valmisti reiättömiä revittyjä ruisleipiä, jollaisesta sai kätevästi ”pizzapohjan”.
Sellaisia ei enää löydä mistään, mutta kokeilin täyttää reiän toisesta leivästä
leikatulla palalla jotta lätty muistuttaisi enemmän pizzaa kuin lämmintä
reikäleipää. Toimi oikein hyvin kunhan vaan nosti valmiin ”pizzan” tosi varovasti
uunipelliltä lautaselle, ettei paikkaus irtoa.
Poropizza
ruisleivästä
(1 annos)
ohutta revittyä
ruisleipää
kastike
1 muna
50 g crème fraichea
50 g mozzarellaraastetta
suolaa
mustapippuria
täyte
1 kevätsipuli ohuina viipaleina
50-75 g mozzarella Bufalaa viipaleina
kypsäksi haudutettua poroa ja kastiketta (resepti täällä)
Aseta ruisrevitty leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa
muna kevyesti ja sekoita joukkoon crème fraiche sekä mozzarellaraaste. Mausta
suolalla sekä mustapippurilla ja levitä tasaisesti ruisrevityn päälle.
Ripottele pinnalle kevätsipulit ja asettele mozzarella
Bufala –viipaleet tasaisesti. Levitä Bufalalle hiukan porokastiketta ja lopuksi
pieniksi paloiksi leikattua poroa. Paista uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia
tai kunnes juusto on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti