Kesä ja
kasvisruoka on hyvä yhdistelmä ja kyssäkaali aivan liian harvoin kokattu
kasvis. ”Mitä tänään laitettais” –ongelma ratkesi siihen kun näin kaupassa
kauniita kyssäkaaleja. Tein kyssäkaalista raastepihvejä, jotka tarjoilin
hernekastikkeen, avokadon ja katkarapujen kanssa.
Kyssäkaalipihvit
1 iso kyssäkaali (noin 500 g)
1 omena
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 tl suolaa
hiukan jauhettua chiliä
mustapippuria myllystä
1 iso kananmuna
1,5 dl pankomuruja (tai muuta kuivattua ja murennettua
leipää)
paistamiseen oliiviöljyä
Kuori ja raasta karkeasti kyssäkaali sekä omena.
Puristele raasteesta ylimääräinen neste ja säästä 2 rkl kyssäkaalimehua
kastiketta varten.
Sekoita kaikki kyssäkaalipihvien ainekset keskenään ja
muotoile seoksesta 10 kpl pihvejä. Kypsennä pihvit paistinpannulla oliiviöljyssä.
Jos
kyssäkaalissa on lehdet, ne voi kuivata uunissa sipseiksi. Sekoita keskenään
muutama tippa oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä suolaa, mustapippuria ja
sokeria. Laita nämä muovipussiin kyssäkaalinlehtien kanssa ja ravista
voimakkaasti. Levitä maustetut kyssäkaalinlehdet uunipellille leivinpaperin
päälle ja kuivaa 160 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes lehdet ovat kuivia
ja rapeita.
Kermainen
hernekastike
100 g kypsäksi keitettyjä tuoreita herneitä
100 g crème fraichea
2 rkl kyssäkaalimehua
hiukan suolaa, mustapippuria sekä chiliä
Surauta ainekset kastikkeeksi sauvasekoittimella.
2 kommenttia:
Nami, kyssäkaalipihvejä pitää kyllä kokeilla!
Sitä tulee ostetuksi yleensä aina niitä samoja kasviksia. Pitää uskaltaa välillä kokeilla jotain uutta :)
Lähetä kommentti