Broilerin
reisipaistista on moneksi. Se on allekirjoittaneen ja paremman puoliskonsa
mielestä maukkaampaa kuin kanan rintaliha eikä se kuivu samalla tavalla
kypsennettäessä kuin rinta. Tarjoilin siitä valmistettua kastiketta riisin kera
lapsenlapsilleni perheaterialla ja kaikki ateriaan osallistuneet pitivät siitä.
Tuplaespresso ei ehtinyt ottaa kuvia, joten hänen hartaasta pyynnöstään
valmistin sitä taas, jotta saamme sen tänne blogiinkin. Oli niin
hyvää, että lupasin ”uhrautua” tekemään tätä vielä muutaman kerran uudelleenkin,
mikäli kuvat jostain syystä epäonnistuisivat. Tällä kertaa lisäsin pari asiaa,
jotka lapsiystävällisestä versiosta jätin pois. Merkitsen ne ainesluetteloon
sulkujen sisälle, jotta ne voi halutessaan jättää pois. Ilman niitä tehty
versio on se alkuperäinen.
Kookoskanakastike
600 g luuttomia,
nahattomia ja suikaloituja broilerin reisipaisteja
1 sipuli
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
(1 rkl raastettua
inkivääriä)
50 g herkkusientä
hienoksi hienonnettuna
1 kanaliemikuutio
2 dl kuumaa
vettä
1 (+1) rkl sweet
chili -kastiketta
1 dl hienonnettua
lehtipersiljaa (tai korianteria)
2 dl kookosmaitoa
2 rkl hienoksi
revittyjä tuoreen basilikan lehtiä
öljyä
ja voita paistoon
Kuullota pannulla herkkusieni, sipuli, valkosipuli
(sekä inkivääri) ja siirrä ne sivuun. Ruskista suikaloidut reisipaistit
kahdessa erässä pannulla ja palauta sitten takaisin pannulle sipulipaistoksen
kera. Lisää pannulle vesi ja murennettu liemikuutio ja sekoita. Lisää pannulle
hienonnettu lehtipersilja (tai korianteri), mausta sweet chili –kastikkeella ja
anna porista hiljaa 20 minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna porista vielä 10
minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita makusi
mukaan. Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle basilikaa.
Kookoskanan kanssa maistuu vaikka raikas melonisalaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti