sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Hellepäivän kylmä melonikeitto, katkarapuja ja parmankinkkua



Blogissamme on jo ennestään muutaman kylmän keiton ohje. Jos kesästä tulee kovin lämmin, sellaisia reseptejä tarvitaan lisää. Cantaloupe- ja hunajameloni sopivat maultaan niin possun kuin äyriäistenkin kanssa ja yhdistämällä nämä kaikki samalle lautaselle 1+1+1 on paljon enemmän kuin 3. Ihana hellepäivän kevytlounas tai vaikka hyvän illallisen alkukeitto.


Kylmä melonikeitto
(neljälle)

1 kg cantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
1 dl 100% mangososetta (Bonne)
1 dl appelsiinituoremehua
1 tl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

100 g katkarapuja
1 tl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua korianteria
0,5 tl srirachaa
1 rkl sweet chili kastiketta

parmankinkkua
saksanpähkinöitä
tuoretta korianteria

Kuori meloni ja poista siitä siemenet. Pilko meloni pieniksi kuutioiksi blenderin kannuun ja lisää joukkoon mangosose, appelsiinituoremehu, sitruunamehu sekä oliiviöljy. Soseuta ainekset keitoksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja laita jääkaappiin jäähtymään mahdollisimman kylmään, mieluiten nollalokeroon.

Sekoita keskenään sitruunamehu, korianteri, sriracha sekä sweet chili ja pyöräytä katkaravut siinä. Anna katkarapujen marinoitua mausteissa sen aikaa kun keitto viilenee jääkaapissa.

Annostele keitto lautasille, jaa katkaravut tasan ja revi pieniä palasia parmankinkkua keiton pinnalle. Viimeistele rouhituilla saksanpähkinöillä ja tuoreella korianterisilpulla.


Ei kommentteja: