Piknikruoan
pitäisi aina olla helposti kuljetettavaa ja maukasta syötynä kylmänä,
mieluummin ilman ruokailuvälineitä. Pizzastakin saa sopivan piknikevään, kun
sen valmistaa muffinvuoassa. Itse asiassa näin valmistettuna pizzasta tulee
erityisen hyvää ja mehevää, eräänlaisia ”pizzapasteijoita” ja hyvä pizza on hyvää myös
kylmänä, m.o.t. Ohjeesta tulee 18 minipizzaa.
Pienet
piknikpizzat muffinvuoassa
taikina
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
tomaattikastike
3 osaa ketsuppia
2 osaa tomaattipyreetä
1 osa sweet chili kastiketta
1 tl HP –kastiketta
1 tl kuivattua oreganoa
tämän
pizzan täytteet
1 pikkutölkki ananasrenkaita (käytin 3 rengasta)
100 g katkarapuja
80 g parmankinkkua
sinihomejuustoa
pinnalle
150 g mozzarellaraastetta
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola.
Lämmitä vesi n 42-asteiseksi ja sekoita jauhoihin. Lisää öljy ja alusta
tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi
tunniksi. Valmistele sillä välin pizzakastike ja leikkaa täytteet pienemmiksi
paloiksi. Laita uuni lämpiämään 260 asteeseen.
Jaa taikina 18 samankokoiseen osaan ja pyörittele taikinapalat
palloiksi. Käytä taskulaskinta ja vaakaa. Nämä palat painoivat suunnilleen 18
grammaa kappale. Voitele muffinpelti tai jos vuoraat sen paperivuoilla,
suihkauta paperivuokiin ohut kerros vuokasprayta. Kaiken varalta.
Painele taikinapalat vuoan koloihin (paperivuokiin) ja
sivele pinta tomaattikastikkeella. Asettele mieleisesi täytteet paikoilleen ja
ripottele viimeksi pinnalle mozzarellaraastetta. Kypsennä piknikpizzoja 260
asteessa noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja juuston pinta kauniin
ruskea. Jos teet näitä eväsretkeä varten, yritä malttaa olla syömättä näitä
kaikkia heti uunista otettua…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti