Kun
kaikkea raparperia ei kuitenkaan pysty syömään nyt, osa kannattaa säilöä.
Raparperitahna soveltuu niin paahtoleivälle, jogurtin joukkoon kuin kakun
täytteeksi. Ohjeesta tulee noin 5 dl raparpericurdia.
Raparperi-appelsiinicurd
250 g raparperinpaloja
0,5 dl vettä
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 tl sitruunamehua
1 rosmariininoksa
4 keltuaista
140 g sokeria
1,5 rkl maizenaa
100 g voita
Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne
kattilaan ja lisää vesi, raastettu appelsiininkuori, appelsiini- ja sitruunamehu
sekä rosmariini. Keitä raparperi pehmeäksi, 5-10 minuuttia. Poista rosmariini
ja soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa
keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen. Nosta
kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan
sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä
seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia. Varo etteivät keltuaiset muutu
kokkeliksi. Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen. Anna
curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti