torstai 23. kesäkuuta 2016

Tikkuhodarit grillissä



Weberin suomenkielisiltä sivuilta löytyi näppärä grillileivän resepti. Kun taikinan pyöräyttää makkaran ympäri, tuloksena on hodari. Vaikka pienensin hiukan ohjetta, taikinaa riitti silti kahdeksan pitkän nakin ympärille.


Tikkuhodarit grillissä

400 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 dl haaleaa vettä
4 tl sokeria

8 ohutta makkaraa tai pitkää nakkia

Sekoita kaikki ainekset, alusta taikina ja pyöritä se palloksi. Laita taikina muovipussiin tekeytymään vähäksi aikaa.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne noin 40-50 cm pituisiksi pötköiksi. Työnnä bambutikku makkaraan pitkittäin ja rullaa taikina makkaran ympärille. Päät kannattaa varmistaa työntämällä tikku taikinan läpi.

Valmistele grilli keskikuumaa epäsuoraa lämpöä varten. Kypsennä hodareita grillissä noin 10 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskeaa ja makkara kokonaan kypsää.

Salaatissa on tomaattia, retiisiä, mangoa, kevätsipulia, lehtipersiljaa sekä limettivinaigrette.


Ei kommentteja: