Weberin suomenkielisiltä
sivuilta löytyi näppärä grillileivän resepti. Kun taikinan pyöräyttää makkaran
ympäri, tuloksena on hodari. Vaikka pienensin hiukan ohjetta, taikinaa riitti
silti kahdeksan pitkän nakin ympärille.
Tikkuhodarit
grillissä
400 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 dl haaleaa vettä
4 tl sokeria
8 ohutta makkaraa tai pitkää nakkia
Sekoita kaikki ainekset, alusta taikina ja pyöritä se
palloksi. Laita taikina muovipussiin tekeytymään vähäksi aikaa.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne noin
40-50 cm pituisiksi pötköiksi. Työnnä bambutikku makkaraan pitkittäin ja rullaa
taikina makkaran ympärille. Päät kannattaa varmistaa työntämällä tikku taikinan
läpi.
Valmistele grilli keskikuumaa epäsuoraa lämpöä varten.
Kypsennä hodareita grillissä noin 10 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskeaa
ja makkara kokonaan kypsää.
Salaatissa on tomaattia, retiisiä, mangoa,
kevätsipulia, lehtipersiljaa sekä limettivinaigrette.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti