Rakkaalla
lapsella on monta nimeä. Niinpä pinaattikiinankaaliakin kutsutaan meillä usein
paksoiksi tai bok choyksi. Perinteistä lihakeittoa keveämpi, maukas ja
nopeampitekoinen keitto syntyy käyttämällä jauhelihaa. Talvisten
keittojuuresten tilalla käytin keväisen vihreää paksoita ja tuoreita
herkkusieniä. Tästä tuli siis eräänlainen kaalisoppa. Paksoi on Wikipedian mukaan
hyvä A-, C- ja K-vitamiinin lähde, joten tämä keitto on hyvän makunsa lisäksi
myös terveellistä.
Jos
paksoita ei ole saatavilla, sen voi korvata kiinankaalilla.
Kiinalainen
kaalisoppa
500 g naudan paistijauhelihaa
(rasvaton
on tässä parempi kuin tavallinen)
1 kpl keskikokoinen
keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
½ tl hienoa
merisuolaa
2 linnunsilmächiliä
murskattuna
1 kpl (n.500 g) paksoi,
lehtien valkoiset osat ja vihreät osat
erikseen
karkeasti hienonnettuna
1 rasia (200 g) tuoreita
herkkusieniä viipaloituna
2 rkl soijakastiketta
1 l kanalientä
1 tl seesamiöljyä
2 kevätsipulia
ohuina viipaleina
pieni pala (1 rkl) tuoretta
inkivääriä kuorittuna ohuina viipaleina
oliiviöljyä
Kuumenna keittokattila ja laita sinne oliiviöljyä.
Lisää murusteltu jauheliha ja ruskista sitä kattilassa. Lisää hienonnettu
sipuli ja valkosipuli, sekoita ja kypsennä lisää. Mausta suolalla ja chilillä.
Laita seuraavaksi kattilaan paksoin paloitellut valkoiset osat eli lehtiruodit,
viipaloidut herkkusienet ja soijakastike. Sekoita ja anna muhia kunnes paksoin
varret ja sienet ovat pehmenneet ja lähes kypsät. Lisää sitten kanaliemi,
seesamiöljy, inkivääri, kevätsipuli ja hienonnetut paksoin lehdet eli se vihreä
osa. Anna keiton porista hiljaa nelisen minuuttia ja se on valmis
nautittavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti