Pasta, sienet ja
jauheliha ovat pettämätön yhdistelmä.
Sienillä paranneltu bolognese
400 g naudan
jauhelihaa
1 sipuli
hienonnettuna
2 valkosipulin
kynttä hienonnettuna
150 g tuoreita
herkkusieniä / herkkutatteja viipaloituna
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
2 dl vettä
1/2 dl punaviiniä
1 lihaliemiamme
2 tl soijakastiketta
merisuolaa
myllystä
mustapippuria
myllystä
rypsiöljyä
tuoretta
basilikaa hienonnettuna
raastettua
parmesaanijuustoa
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla rypsiöljyssä 3
erässä, jotta lihat ruskistuvat eivätkä keity kypsiksi. Siirrä liha sivuun ja
laita sipulit ja sienet pannulle ja kypsennä ne keskilämmöllä niin, että
sipulit ovat kuullottuneet, mutta eivät karamellisoituneet. Lisää pannulle
tomaatit, vesi, viini ja liemiamme sekä soija. Sekoita ne ja palauta liha
pannulle. Anna hautua pannulla hiljaa poristen 30 – 45 minuuttia ja lisää
vettä, jos kastike kuivuu liikaa. Tarkista maku ja mausta makusi mukaan
suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi ennen tarjoilua joukkoon
hienonnettua basilikaa ja parmesaaniraastetta. Tarjoa pastan kanssa ja
ripottele vielä lautaselle parmesaania ja basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti