sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Wasabirucola teki perunasalaatista juhlaruokaa



Meillä harvemmin on juhlapöydässä perunasalaattia, nakeista puhumattakaan, mutta nyt M toi kaupasta ruukun Järvikylän wasabirucolaa. En tiedä pitäisikö sitä nimittää salaatiksi vai yrtiksi, mutta sen maku on niin mahtava, että oli ihan pakko käyttää sitä vappuaaton ruokaan. Ensimmäinen mikä juolahti mieleen, oli perunasalaatti. Wasabirucola antoi perunasalaatille tosi upean ja pippurisen intensiivisen maun!



Wasabirucola-perunasalaatti
(neljälle)

12 pienehköä kiinteää perunaa (Siikli)
4 kevätsipulia
1 hapahko omena
1 maustekurkku
1 rkl kapriksia
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl sinappijauhetta
3 rkl rypsiöljyä
100 g majoneesia
100 g crème fraichea
1 tl valkoviinietikkaa
kourallinen (tai maun mukaan enemmän) wasabirucolan lehtiä
(jos ei ole wasabirucolaa, hienonna tavallista rucolaa ja mausta se nokareella wasabitahnaa)


Leikkaa perunat salaattiin sopiviksi paloiksi ja kypsennä ne suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kypsät perunanpalat jääkaappilämpötilaan.

Lisää perunoiden joukkoon pieniksi paloiksi leikatut omena ja maustekurkku sekä kaprikset. Hienonna lehtipersilja ja lisää ne perunoiden joukkoon.

Mittaa eri kulhoon suola, sokeri, mustapippuri sekä sinappijauho ja lisää rypsiöljy. Sekoita kunnes mausteet ovat kunnolla sekoittuneet öljyyn. Lisää majoneesi, crème fraiche sekä valkoviinietikka ja sekoita huolella. Hienonna wasabirucolan lehdet ja sekoita majoneesiin. Tarkista maku ja lisää wasabirucolaa maun mukaan mikäli seos vaikuttaa liian miedon makuiselta.


Kaada majoneesi perunakulhoon ja sekoita huolella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Emme ehtineet itse tehdä makkaroita emmekä löytäneet kaupasta mieleisiämme, joten korvasimme ne tällaisilla 100 % ”kokolihamakkaroilla”. Toinen vaihtoehto olisi ollut grillata ribsejä.


Ei kommentteja: