Viikonloppuna
tehdystä kesäkurpitsa-limettikakusta oli jäljellä vajaa purkki dulce de lecheä,
hedelmäkorissa sopivasti banaani, pari persikkaa ja luumua sekä pakastimessa
paketti wontonlevyjä. Eihän niistä voi tulla muuta kuin makeita wontoneita.
Makeat
wontonit
250 g kuutioituja luumarjoja (persikka, luumu,
aprikoosi, nektariini)
1 pienehkö banaani
1 rkl creme fraichea
5 rkl dulce de lecheä (karamellisoitu kondensoitu maito)
1 rkl maizenaa
1/8 tl suolaa
1 tl limettimehua
1 paketti wontoneita
1/4 dl voisulaa
tomusokeria
Ota wontonpaketti ajoissa jääkaappiin sulamaan.
Paketissa on noin 40 kpl 8x8 cm paperinohutta levyä tuorepastaa.
Kuori persikat tms, poista kivi ja pilko hedelmäliha
vajaan sentin kuutioiksi. Kuori banaani ja leikkaa sekin pieniksi paloiksi.
Sekoita keskenään hedelmäkuutiot, crème fraiche, dulce de leche, maizena, suola
sekä limettimehu.
Avaa wontonpaketti ja ota 1-2 levyä kerrallaan
käsittelyyn. Kostuta wontonin reunat kevyesti vedellä, laita levyn keskelle
pieni lusikallinen täytettä ja nosta kulmat ylös, ensin vastakkaiset kulmat ja
sitten näiden väliin loput kaksi kulmaa. Painele saumat hyvin kiinni ja laita
nyytti leivinpaperille uunipellille. Kun kaikki nyytit on kasattu, voitele ne
voisulalla.
Paista wontonit 180 asteessa 15-20 minuuttia kunnes
nyyttien saumat alkavat saada tummempaa väriä. Viimeistele tomusokerilla.
Makeat wontonit, rapeat päältä ja pehmeät sisältä, sopivat hyvin dipattaviksi johonkin
sopivaan kastikkeeseen. Emme M:n kanssa päässeet yhteisymmärrykseen mikä olisi
paras. Hän ehdotti mansikkasosetta, minä kookoskermavaahtoa. Molempi parempi. Valitse niistä tai
keksi joku oma dippi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti