Parsa,
herneet ja basilika sopivat makumaailmaltaan yhteen todella hyvin. Tässä näyttävässä
piirakassa ne on yhdistetty herkulliseksi täytteeksi. Herne-parsapiirakka on
ihan paras kevään juhlapöytään.
Vihreä
herne-parsapiirakka
iso levy voitaikinaa (kaupan taikinaa tai itse tehtyä)
1 nippu parsaa
öljyä, suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
1 sipuli ihan pieninä kuutioina
2 rkl voita
0,5 dl kiehuvaa vettä
1 kanaliemikuutio
250 g herneitä (pakaste)
50 g crème fraichea
3 munaa (koko M)
1 dl (noin 40 g) raastettua parmesaania
iso kourallinen basilikaa ja lehtipersiljaa
Levitä voitaikina (käytin tässä kaupan lehtitaikinaa) piirakkavuokaan, pistele se
haarukalla, peitä taikina leivinpaperilla ja kaada päälle paistopapuja, kuivia
herneitä tms. Esikypsennä voitaikinapohjaa uunissa 225 asteessa 15 minuuttia,
minkä jälkeen nosta leivinpaperi papuineen pois ja anna pohjan hiukan
kuivahtaa.
Taita parsoista pois kuiva kanta ja levitä parsat
uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele parsoille hiukan ruokaöljyä sekä
suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pyörittele parsatankoja käsin sen verran että
ne kaikki ovat kauttaaltaan maustetun öljyn peitossa. Esikypsennä parsoja 6
minuuttia 200 asteessa. Leikkaa jäähtyneet parsat noin puolen sentin
paksuisiksi viipaleiksi, mutta jätä nuput koristeiksi.
Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota siinä sipuli.
Lisää kiehuva vesi ja murenna joukkoon kanaliemikuutio. Lisää herneet ja
kuumenna kunnes herneet ovat pehmenneet. Survo herneet sipulin kanssa karkeaksi
soseeksi ja sekoita joukkoon ohuet parsaviipaleet. Anna seoksen jäähtyä hetken.
Sekoita keskenään munat, crème fraiche,
parmesaaniraaste sekä yrttisilppu. Lisää seos herne-parsasoseen joukkoon,
sekoita hyvin ja lisää suolaa sekä mustapippuria mikäli on tarvis. Kaada seos esipaistetulle
piirakkapohjalle ja asettele parsannuput täytteen päälle. Kypsennä
herne-parsapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile hiukan
lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti