Tässä on varhaiskaalikääryleet
Vietnamilaiseen, Thaimaalaiseen tai muuten vaan Kaakkois-aasialaiseen tapaan
tehtynä. Finland meets Asia. Kotimainen
varhaiskaali on hyvää, edullista, terveellistä ja sitä paitsi myös maittavaa
sesonkiruokaa. Kaaliin voi kääriä myös kaukomaisia
vivahteita, jonka kaikki raaka-aineet on kuitenkin saatavissa hyvin
varustetuista ruokakaupoista koko maassa.
Varhaiskaalikääryle
possulla ja katkaravuilla täytettynä
1 reilun
kokoinen varhaiskaali (tai kaksi pienempää)
300 g possun
jauhelihaa
150 g sulatetettuja ja kuiviksi puristeltuja katkarapuja
1 tl sriracha
chilikastiketta
2 rkl sweet
chili –kastiketta
2 kevätsipulia
tai uuden sadon kotimaista sipulia
½ - 1 ruukkua tuoretta
korianteria
1-2 valkosipulin
kynttä
1 mieto
punainen chilipalko
1 !/2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 dl thairiisiä
tai muuta pitkäjyväistä riisiä
juoksevaa
hunajaa
Valuta kuiviksi katkaravut, laita ne kulhoon, johon
lisäät sweet chili kastikkeen ja srirachan. Sekoita ne ja anna maustua 15
minuuttia. Keitä riisi ohjeen mukaan.
Kiehauta isossa kattilassa vettä. Poista kaalista
kantaosa ja poista huonokuntoiset päällimmäiset lehdet. Irrota varovasti kaalin päältä
suurimmat lehdet niin, että ne eivät
rikkoonnu. Jos kaali on kovin ”kähäräinen”, eivätkä lehdet irtoa ehjinä, niin
upota koko kaalinkerä kiehuvaan veteen hetkiseksi ja yritä uudelleen. Kun olet
saanut lehdet irti toisistaan upota ne kattilaan kiehuvaan veteen noin kahdeksi
minuutiksi. Käytä grillipihtejä tai reikäkauhaa kun nostat lehdet pois
kattilasta. Laita ne hetkeksi valumaan lävikköön ja siirrä siitä työtasolle
vaikka voipaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä lehtiruoti ohuemmaksi,
jotta kääriminen olisi helpompaa.
Viipaloi sipuli, ja chili, josta siemenet on poistettu
ja hienonna valkosipuli. Laita jauheliha kulhoon, lisää sipuli, valkosipuli,
chili, kalakastike ja osterikastike sekä keitetty ja jäähdytetty riisi samoin kuin katkaravut, jotka on karkeasti hienonnettu, ja sekoita niistä täytemassa.
Levitä kaalinlehti työtasolle ja laita sille
täytettä. Kääri rullaksi ja laita rullat
uunivuokaan. Valele rullat juoksevalla hunajalla ja kypsennä 200 ˚C uunissa noin tunnin ajan. Anna kääryleiden hiukan jäähtyä ja vetäytyä vartin verran ennen ruokailua. Sweet chili -kastiketta voi myös käyttää näille dippikastikkeena..
2 kommenttia:
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Näitä kääryleitä on ehdottomasti kokeiltava.
Mukavia uusia makuja tutun näköisessä kääreessä.
Lähetä kommentti