Kaupan kalatiskissä oli harvemmin nähty saalis, reilun kokoinen punakampela, joten päätin kokata meille siitä jotakin.
viikon kala 20 / 33 punakampela
punakampela, Pleuronectes platessa
Ostin kovasta hinnasta huolimatta punakampelan seuraksi kotimaista uutta
perunaa. Se oli kasvihuoneessa varttunutta enkä tiedä sen lajikkeesta. Ilokseni löysin nipun kotimaista uuden sadon sipulia, ja
yhdistelmästä tuli kuitenkin maittava ateria.
Lämmin perunalisäke
½
kg uutta perunaa pestynä
2-3 uuden sadon kotimaista sipulia
varsineen viipaloituna (säästä vihreää osaa viimeistelyyn)
tuoretta tilliä
hienonnettuna (säästä osa viimeistelyyn)
lehtipersiljaa
hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna
viimeistelyyn
n.
50 g voita
merisuolaa
Pese
perunat ja laita ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi
terävällä veitsenkärjellä koetellen. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä
kattilassa. Sulata voi pienessä kasarissa, lisää siihen suola, sipuli, tilli sekä lehtipersilja ja anna porista hiljaa jonniin verran. Säästä sipulin vihreää osaa, vähän tilliä ja kaikki ruohosipuli viimeistelyä varten.
Paina
kämmenellä perunat litteiksi niin, että ne vielä pysyvät koossa ja sekoita
niihin yrttivoiseos.
Punakampela
Fileoi
kampela jos et ole saanut kalakauppiasta tekemään sitä puolestasi. Ohje löytyy vaikkapa tästä. Jauhota fileet vehnäjauhoilla ja paista ne pannulla voissa. Nostele
perunat lautaselle samoin kuin kalafileet ja sirottele pinnalle ruohosipuli,
tilliä ja sipulinvartta. Sanoisin, että jopa herkullista. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti