Broileri
on hyvää, kevyttä arkiruokaa ja siitä saa tehdyksi monipuolisia annoksia. Tomaatti-basilikakastike
höystettynä parmesaaniraasteella antaa ruoalle italialaisen vivahteen. Tämä
broileriruoka valmistuu perheelle käden käänteessä, ihan siinä samalla kun
vieressä kiehuu kattilallinen riisiä.
Broileria
tomaatti-basilika-kermakastikkeessa
4 nahatonta broilerin fileetä
hiukan voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 isoa (pihvi)tomaattia
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl juoksevaa hunajaa
1,5 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaania
puoli ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna
Kalttaa ensin (pihvi)tomaateista kuoret pois eli
leikkaa tomaatteihin pieni ristiviilto, kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan
veteen ja sen jälkeen jääkylmään veteen. Silloin kuori lähtee helposti irti.
Leikkaa tomaatit peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna pannulla voi ja ruskista siinä
broilerinfileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Jätä fileet pannulle ja
mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle tomaatinpalat, sekoita ja
anna kiehua parin minuutin ajan. Lisää vesi, kanaliemikuutio sekä hunaja ja
keittele kastiketta kokoon 5-10 minuuttia välillä sekoitellen kunnes fileet
alkavat olla kokonaan kypsiä, mutta eivät kuivia. Lisää viimeksi kerma,
raastettu parmesaani sekä hienonnettu basilika ja anna kastikkeen vielä kerran
kiehahtaa. Keitetty riisi toimii hyvin tämän ruoan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti