keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Broilerista hyvää arkiruokaa


Broileri on hyvää, kevyttä arkiruokaa ja siitä saa tehdyksi monipuolisia annoksia. Tomaatti-basilikakastike höystettynä parmesaaniraasteella antaa ruoalle italialaisen vivahteen. Tämä broileriruoka valmistuu perheelle käden käänteessä, ihan siinä samalla kun vieressä kiehuu kattilallinen riisiä.  


Broileria tomaatti-basilika-kermakastikkeessa

4 nahatonta broilerin fileetä
hiukan voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 isoa (pihvi)tomaattia
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl juoksevaa hunajaa
1,5 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaania
puoli ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna

Kalttaa ensin (pihvi)tomaateista kuoret pois eli leikkaa tomaatteihin pieni ristiviilto, kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja sen jälkeen jääkylmään veteen. Silloin kuori lähtee helposti irti. Leikkaa tomaatit peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Kuumenna pannulla voi ja ruskista siinä broilerinfileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Jätä fileet pannulle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle tomaatinpalat, sekoita ja anna kiehua parin minuutin ajan. Lisää vesi, kanaliemikuutio sekä hunaja ja keittele kastiketta kokoon 5-10 minuuttia välillä sekoitellen kunnes fileet alkavat olla kokonaan kypsiä, mutta eivät kuivia. Lisää viimeksi kerma, raastettu parmesaani sekä hienonnettu basilika ja anna kastikkeen vielä kerran kiehahtaa. Keitetty riisi toimii hyvin tämän ruoan kanssa.


Ei kommentteja: