torstai 11. kesäkuuta 2015

Äyriäispelaatti (eli perunaa, salaattia ja mereneläviä)


Olemme naureskelleet erään ketjun innovaatiolle eli  "pizzlalle", jossa pelkän ilman lisätäytteitä paistetun pienen peruspitsantapaisen kanssa on salaattia ja sen päällä vähän kinkkua hintaan: kallein lounasseteli + € 2,80 mainostoimistolisä. Henri Alen jo twiittasi potlan eli potun ja salaattia. Tässä olisi nyt sitten pääruokana nautittava pelaatti eli perunaa, salaattia ja mereneläviä.




Kesäinen äyriäissalaatti

10 kpl keitettyä pienehköä uutta perunaa
2 keitettyä kananmunaa
10 jättiravunpyrstöä
6 kampasimpukan liha
2 retiisiä ohuina viipaleina
2 uuden sadon sipulia ohuina viipaleina
1 avokado kuutioina
1 pihvitomaatti paloiteltuna
10 keltaista helmi- tai kirsikkatomaattia
1 ruukku jääsalaattia
30 g babypinaattia
vinaigrette
2 rkl valkoviinietikkaa
1-2 rkl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria myllystä
1 tl sokeria

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi ja anna niidenkin jäähtyä. Tee vinaigrette: sekoita kulhossa etikka, sitruunamehu ja mausteet ja vispaa niiden joukkoon öljy ohuena nauhana. Viipaloi retiisi ja sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi se kuoressaan. Viipaloi ja paloittele pihvitomaatti ja puolita helmitomaatit. Huuhtele salaatti ja pinaatti ja riivi salaatti pienemmäksi. Paista pannulla jättiravunpyrstöt ja kampasimpukat juuri ennen tarjoilua, jotta ne olisivat vielä lämpöisiä. Jos perunat ovat eilen keitettyjä jääkaapista, voit ottaa niille vähän lämpöä ja väriä pannulla. Kokoa annos ja nauti.


Ei kommentteja: