Kesällähän syödään aina niin terveellisesti ja kevyesti, että aterian päälle voi hyvällä omatunnolla nauttia annoksen jälkiruokaa? Marja/hedelmäpaistos on helppo tehdä ja murupintainen jälkkäri maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön kanssa.
Mango-mansikka-mustaherukka Crumble
(4 annosta)
1 dl mustaherukoita (pakkasesta)
1 syöntikypsä mango
1 rasia mansikoita
muruseos
4 rkl rouhittua pekaanipähkinää
0,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
5 rkl sokeria
50 g pehmeää voita
tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Valmista ensin muruseos: sekoita kuivat
aineet keskenään ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi massaksi. Kuori ja
leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Poista mansikoita kannat ja leikkaa mansikat
puoliksi. Jaa neljän annosvuoan pohjalle ensin mustaherukat, niiden päälle mangokuutiot ja
lopuksi mansikanpuolikkaat. Ripottele marjojen päälle tasainen kerros
muruseosta ja paista uunissa 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Jäähdytä annoksia 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti