sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mango-mansikka-mustaherukka Crumble


Kesällähän syödään aina niin terveellisesti ja kevyesti, että aterian päälle voi hyvällä omatunnolla nauttia annoksen jälkiruokaa? Marja/hedelmäpaistos on helppo tehdä ja murupintainen jälkkäri maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön kanssa.


Mango-mansikka-mustaherukka Crumble
(4 annosta)

1 dl mustaherukoita (pakkasesta)
1 syöntikypsä mango
1 rasia mansikoita

muruseos
4 rkl rouhittua pekaanipähkinää
0,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
5 rkl sokeria
50 g pehmeää voita

tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä



Valmista ensin muruseos: sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi massaksi. Kuori ja leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Poista mansikoita kannat ja leikkaa mansikat puoliksi. Jaa neljän annosvuoan pohjalle ensin mustaherukat, niiden päälle mangokuutiot ja lopuksi mansikanpuolikkaat. Ripottele marjojen päälle tasainen kerros muruseosta ja paista uunissa 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Jäähdytä annoksia 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.


Ei kommentteja: