tiistai 16. kesäkuuta 2015

Mausteista kanaa grillissä tai uunissa


Alkuperäinen ajatus oli grillata ostamani kokonainen maalaiskana, mutta koska sää muuttui loppuviikon lämmöstä perinteiseen kylmään ja sateiseen ”kesäsäähän” , muuttui kypsennyspaikkakin grillistä uuniin ja samalla muutin koko alkuperäisen reseptini. Teen sen joskus toiste. Nappasin tämänkertaisen maustesekoituksen Jamie Oliverilta.


Keskeltä auki leikattu kana uunissa

1                    kokonainen maalaiskana
                      oliiviöljyä
Maustesekoitus
1 tl                savupaprikajauhetta
1 tj                cayennepippurijauhetta
1 rkl              fenkolinsiemeniä
1 rkl              korianterinsiemeniä
1 tl                juustokuminan (jeeran) siemeniä
1-2                linnunsilmächiliä
1 tl                karkeaa merisuolaa
1 rkl              kokonaisia mustapippureita
1 rkl              ruokosokeria


Tee aluksi maustesekoitus. Laita kaikki aineet mortteliin (tai maustemyllyyn) ja hiero niistä sekoitus.

Leikkasin kanan selkärangan vierestä auki ja poistin rangan. Siivosin kanan sisältä kaikki ylimääräiset sisuskalujen jäänteet  pois ja käänsin sen laudalle nahkapuoli ylöspäin ja painelin sitä molemmin käsin litteämmäksi. Käänsin uudelleen ja hieroin ensin maustesekoitusta sisäpinnalle. Uusi kääntö ja hieman oliiviöljyä nahan pinnalle ihan käsin levitettynä. Sitten maustesekoitusta edelleen omin käsin pintaan hieroen, ja tipu saa maustua pari tuntia ennen uunin lämpöä. Kana uunipannulle ritilän päälle nahkapuoli ylöspäin ja pannu uuniin. Uuniin lämpötilaksi 200 astetta ja kypsennysajaksi  noin 45 minuuttia. Jos käytät lämpömittaria, tulisi sisälämmön olla noin 80 astetta. Kana on kypsää, kun tökkäät veitsen paksuimpaan kohtaan ja ulos tuleva neste on kirkasta.

Lisäkkeenä caprese-salaatti eli tomaattia, mozzarella bufalaa. tuoretta basilikaa ja uuden sadon sipulia viipaleina sekä keitettyä riisiä. En tehnyt mitään kastiketta kanalle, sillä tomaatti-sipulisalaatti on mehevää ja sopii riisin ja kanan kanssa.
Ei kommentteja: