maanantai 29. kesäkuuta 2015

Mustanpossun fileetä ja mansikka-vesimeloni-fetasalaattia


Kuvan annos näyttää todella terveelliseltä. Puolet lautasesta on peittynyt salaatin alle, toisella puolella on lihaa ja perunaa, varsinainen ravintosuositusten mallilautanen. Kaiken lisäksi tämä terveellisyys maistuu hyvältä.

Vanhan Kauppahallin Love to Meat –myymälän pojilla oli hyvän näköisiä mustan possun fileitä ja meillä kotona käytännössä melkein kaikki muut ainekset tähän ruokaan. Kun salaatti on valmis, ateria on lautasella heti kun filee on paistettu ja saanut hetken vetäytyä. Vapaana vaeltelevan ja tammenterhoista upean arominsa saavan ranskalais-espanjalais-portugalilaisen mustan possun liha on tummaa ja suorastaan riistaisen makuista. Jos sellainen lihanpala sattuu eteen, se kannattaa ostaa ja kypsentää. Grillissä tai paistinpannulla, ihan sama. Emme (taaskaan) halunneet peittää mustanpossun omaa hienoa makua, joten maustoimme fileen ainoastaan suolalla sekä mustapippurilla ja paistoimme juuri ja juuri kypsäksi. Lisukkeina oli paistettuja varhaisperunoita sekä mansikka-vesimeloni-fetasalaattia.Mansikka-vesimeloni-fetasalaatti

muutama kourallinen babypinaattia
muutama kourallinen rucolaa
muutama kourallinen revittyä friseesalaattia
2 dl mansikanpaloja
2 dl kuutioitua vesimelonia
1 avomaankurkku
2 uutta sipulia
1 dl fetajuustokuutioita
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
kastike
1 rkl mansikka-basilikaviinietikkaa (resepti)
2 rkl ruokaöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa mansikoista kanta ja mansikat neljään osaan. Kuori ja kuutioi kurkku. Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi siivuiksi. Huuhtele vihreät salaattiainekset. Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja valmista kastike. Lisää kastike vasta lautasilla.Ei kommentteja: