Avokadotäytteisten
lihapullien resepti löytyi The Healthy Foodien blogista ja ohje vaikutti niin
hyvältä, että halusimme niitä brunssipöytään. Koe-erä maistui kuitenkin hiukan
vaisulta ja avokado vaati enemmän mausteita, joten niitä sitten lisättiin ja
reseptiä paranneltiin tähän lopulliseen versioon. Kun brunssilta jäi muutama
lihapulla, ne lämmitettiin seuraavan päivän ateriaksi. Gordon Ramsayn reseptien
joukosta löytyi makumaailmaan sopiva kastike, jossa lihapullat kylvetettiin.
Lisäkkeenä oli puolikuivatulla lehtikaalilla maustettua basmatiriisiä.
Lihapullia
kannattaa aina valmistaa ”riittävästi”. ”Sopivasti”
kun on aina liian vähän.
Avokadotäytteiset lihapullat
(24 kpl)
1
kg paistijauhelihaa
2 hienonnettua
valkosipulinkynttä
4
rkl Dijon-sinappia
1
pkt ruskistettua pekonia
pilkottuna
2 kananmunaa
1
tl hienoa merisuolaa
1/2
tl rouhittua valkopippuria
2
tl Ras El Hanout
–maustesekoitusta
1/2
tl jauhettua inkivääriä
4
rkl hienonnettua persiljaa
4 kevätsipulia hienonnettuna
1
avokado paloiteltuna 24
palaan
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
Pasta Rossa
–maustesekoitusta
avokadoöljyä paistamiseen
Mausta
avokadokuutiot Pasta Rossalla ja kaada niille limetin mehu. Anna maustua sen
aikaa kun teet muut valmistelut.
Sekoita
sauvasekoittimella tai pienellä monitoimikoneella sinappi, valkosipuli,
pekonipalat, kananmunat, suola, pippuri, Ras El Hanout ja inkivääri pyreeksi.
Laita
sekoituskulhoon jauheliha, persilja, kevätsipuli ja pyree ja sekoita käsin
kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 24
samankokoiseen ”lihapulla-aihioon”. Paina aihioihin sormella kolo, johon laitat
avokadon palan. Muotoile ja purista ne lihapulliksi.
Paista
lihapullat avokadoöljyssä. Se kestää hyvin kuumentamista palamatta ja makukin
sopii näihin lihapulliin erinomaisesti. Kääntele pullia useasti kunnes ne ovat
rapeita pinnalta ja kauniin ruskeita joka puolelta. Tarjolle tuotaessa raasta
limetin kuorta niiden pinnalle.
Itämainen kastike lihapullille (sovellettu Gordon Ramsayn reseptistä)
2
rkl avokadoöljyä
0,5
tl kokonaisia
kardemummansiemeniä
1
tl jauhettua kurkumaa
0,5
tl jauhettua kanelia
1
tl chilihiutaleita
2 sitruunaruohoa
5
cm pala tuoretta inkivääriä
2,5
dl kanalientä
4
dl kookosmaitoa
hiukan suolaa
Leikkaa
sitruunaruohot pienemmiksi paloiksi ja murskaa niitä hieman. Kuori ja viipaloi
tuore inkivääri. Kuumenna avokadoöljy pannulla ja lisää siihen kaikki mausteet.
Keittele seosta miedolla lämmöllä minuutin verran ja lisää lihapullat.
Pyörittele lihapullia mausteissa vähän aikaa ennen kuin lisäät kanaliemen ja
kookosmaidon. Keitä lihapullia kastikkeessa 10-15 minuuttia jotta ne lämpiävät
kokonaan. Tarkista viimeksi suolan määrä.
2 kommenttia:
Tässä on nyt kyllä hiukkasen hittiruuan aineksia. :) Sanoisinpa, että aika trendikästä idän makujen ja husmanskostin yhdistämistä.
Hupsista, toivottavasti ei tullut liian trendikästä reseptiä :)
Yleensä kyllä ollaan ulkoistettu nämä kaukoidän ruoat ja käydään nauttimassa niistä mm Gaijinissä yms.
Lähetä kommentti