keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Avokadotäytteiset lihapullat ja itämainen kastike



Avokadotäytteisten lihapullien resepti löytyi The Healthy Foodien blogista ja ohje vaikutti niin hyvältä, että halusimme niitä brunssipöytään. Koe-erä maistui kuitenkin hiukan vaisulta ja avokado vaati enemmän mausteita, joten niitä sitten lisättiin ja reseptiä paranneltiin tähän lopulliseen versioon. Kun brunssilta jäi muutama lihapulla, ne lämmitettiin seuraavan päivän ateriaksi. Gordon Ramsayn reseptien joukosta löytyi makumaailmaan sopiva kastike, jossa lihapullat kylvetettiin. Lisäkkeenä oli puolikuivatulla lehtikaalilla maustettua basmatiriisiä.

Lihapullia kannattaa aina valmistaa ”riittävästi”.  ”Sopivasti” kun on aina liian vähän.




Avokadotäytteiset lihapullat (24 kpl)

1 kg               paistijauhelihaa
2                    hienonnettua valkosipulinkynttä
4 rkl               Dijon-sinappia
1 pkt              ruskistettua pekonia pilkottuna
2                    kananmunaa
1 tl                 hienoa merisuolaa
1/2 tl              rouhittua valkopippuria
2 tl                 Ras El Hanout –maustesekoitusta
1/2 tl              jauhettua inkivääriä
4 rkl               hienonnettua persiljaa
4                    kevätsipulia hienonnettuna
1                    avokado paloiteltuna 24 palaan
1                    limetin mehu ja kuori raastettuna
                      Pasta Rossa –maustesekoitusta
                      avokadoöljyä paistamiseen

Mausta avokadokuutiot Pasta Rossalla ja kaada niille limetin mehu. Anna maustua sen aikaa kun teet muut valmistelut.

Sekoita sauvasekoittimella tai pienellä monitoimikoneella sinappi, valkosipuli, pekonipalat, kananmunat, suola, pippuri, Ras El Hanout ja inkivääri pyreeksi.
Laita sekoituskulhoon jauheliha, persilja, kevätsipuli ja pyree ja sekoita käsin kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 24 samankokoiseen ”lihapulla-aihioon”. Paina aihioihin sormella kolo, johon laitat avokadon palan. Muotoile ja purista ne lihapulliksi.

Paista lihapullat avokadoöljyssä. Se kestää hyvin kuumentamista palamatta ja makukin sopii näihin lihapulliin erinomaisesti. Kääntele pullia useasti kunnes ne ovat rapeita pinnalta ja kauniin ruskeita joka puolelta. Tarjolle tuotaessa raasta limetin kuorta niiden pinnalle.





Itämainen kastike lihapullille  (sovellettu Gordon Ramsayn reseptistä)

2 rkl               avokadoöljyä
0,5 tl              kokonaisia kardemummansiemeniä
1 tl                 jauhettua kurkumaa
0,5 tl              jauhettua kanelia
1 tl                 chilihiutaleita
2                    sitruunaruohoa
5 cm              pala tuoretta inkivääriä
2,5 dl             kanalientä
4 dl                kookosmaitoa
hiukan           suolaa

Leikkaa sitruunaruohot pienemmiksi paloiksi ja murskaa niitä hieman. Kuori ja viipaloi tuore inkivääri. Kuumenna avokadoöljy pannulla ja lisää siihen kaikki mausteet. Keittele seosta miedolla lämmöllä minuutin verran ja lisää lihapullat. Pyörittele lihapullia mausteissa vähän aikaa ennen kuin lisäät kanaliemen ja kookosmaidon. Keitä lihapullia kastikkeessa 10-15 minuuttia jotta ne lämpiävät kokonaan. Tarkista viimeksi suolan määrä.


2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tässä on nyt kyllä hiukkasen hittiruuan aineksia. :) Sanoisinpa, että aika trendikästä idän makujen ja husmanskostin yhdistämistä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Hupsista, toivottavasti ei tullut liian trendikästä reseptiä :)

Yleensä kyllä ollaan ulkoistettu nämä kaukoidän ruoat ja käydään nauttimassa niistä mm Gaijinissä yms.