Kurpitsa on tämän hetken parasta kausiruokaa. Kurpitsasta on paljon muuhunkin kuin siihen iänikuiseen kurpitsapikkelsiin tai kurpitsakeittoon. Kurpitsasoseella täytetyt cannellonit sopivat paitsi karitsankareen (kuten tässä annoksessa), myös lähes minkä tahansa paistetun lihan tai kalan kaveriksi. Toiseksi lisäkkeeksi voi tarjota paahdettua kurpitsaa, punajuurta ja fetakuutioita.
Kurpitsacannellonit
(neljälle)
12
cannelloniputkea
600
g kuutioitua keltaista kurpitsaa
2
rkl oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
4
isoa salvianlehteä
150
g kermaista tuorejuustoa
1,5
dl raastettua parmesaania
suolaa
ja mustapippuria myllystä
kastike
2
rkl voita
2
rkl vehnäjauhoja
0,5
dl kurpitsan keitinvettä
5
dl maitoa
1
iso salvianlehti
80
g mozzarellaraastetta
suolaa
ja valkopippuria myllystä
Keitä
kurpitsakuutiot pehmeiksi niukassa vesimäärässä. Kun kurpitsa on kypsää, valuta
kuutiot ja säästä vesi. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Kuori
valkosipulinkynnet, leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja kuullota pannulla
oliiviöljyssä. Lisää hienoksi leikatut salvianlehdet sekä tuorejuusto ja sekoita
hyvin. Yhdistä kurpitsasose sekä maustettu tuorejuusto keskenään ja sekoita
tasaiseksi. Mausta parmesaanilla, (varovasti) suolalla ja pippurilla ja jos
seos on kovin paksua, ohenna notkeaksi kurpitsan keitinvedellä.
Valmista
seuraavaksi kastike. Sulata voi ja vatkaa joukkoon jauhot. Keittele miedolla
lämmöllä koko ajan sekoittaen ja varo etteivät jauhot pääse ruskistumaan. Lisää
kurpitsan keitinvesi sekä hiukan maitoa ja vatkaa kastiketta kunnes se kuumenee
ja saostuu. Lisää loppu maito kahdessa erässä ja anna kastikkeen aina välillä
kiehahtaa. Lisää hienonnettu salvianlehti ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä
viitisen minuuttia. Lisää mozzarellaraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut
kastikkeen joukkoon. Mausta (varovasti) suolalla ja pippurilla. Jos kastike on
kovin paksua, ohenna sitä tilkkasella maitoa ja anna vielä kerran kiehahtaa.
Lusikoi
kurpitsasose pursotinpussiin ja täytä cannellonit. Asettele täytetyt
pastaputket vierekkäin uuninkestävään vuokaan, kaada kastike päälle ja kypsennä
uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile karitsankareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti