sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Saako ruoan kanssa leikkiä?Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin kaikki lehdet ovat täynnä kuntoiluohjeita, miten kesän jälkeen annetaan läskeille kyytiä. Ja ruokaohjeita, miten kesämakkarat vaihdetaan terveellisempiin eväisiin. Siispä myös epätrendikäs ruokablogi kantaa kortensa kekoon suomalaisten kansanterveyden hyväksi ja kertoo mitä kivaa voi tehdä vähäkalorisesta kaalista.

Kaalia väitetään kevyeksi ruoaksi, mutta tämä kaali oli kyllä kaikkea muuta kuin kevyt. Itse asiassa 2,5 kilon kaalista saa jumppatreeniä varten hyvän kahvakuulan aloittelijalle

Nyt kaikki jumppaamaan, yks, kaks, nosto, alas, yks, kaks,...

ja pienellä tuunauksella siitä tulee kelpo keilapallo…

Kaato!...

Kun kuntoharjoittelut on suoritettu, kaali viedään keittiöön ja siitä valmistetaan kaalipataa. Meillä tehtiin kaalipataa viimeksi kesäkuussa ja suurin piirtein samalla ohjeella mentiin nytkin, joten siitä riittää linkki. Yleisön hartaasta pyynnöstä ainesten määrät kuitenkin kolminkertaistettiin, jotta useampikin perheenjäsen saa tällä kertaa nauttia kaalipadasta.
Ja se maailman paras kaalikääryleresepti löytyy täältä.3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onhan sitä pienestä pitäen opetettu, ettei ruoan kanssa leikitä, mutta kai sitä vähän joskus hassutella saa, kunhan ruoka on vielä sen jälkeen syötävissä.;D

Kaalipata on hyvää! Eilen ihan vain paistoin kaalia, mutta uusi kaali taas jo odottelee, ja eiköhän siitä pataa tai laatikkoa taas tule.:)

Jonna kirjoitti...

Meilläkin jumpataan kohta kaalin kanssa. Sadepäivä innosti hauduttamaan kaalilaatikkoa. Kauppaan siis ja voimatreenit käyntiin.

Anonyymi kirjoitti...

Saa hupsutella jos ruoka kuitenkin syödään ;).
Viikolla pyörälenkilla katselin kauhistuneena, kuinka lapset heittelivät omenoita puusta asfaltille - sellaista ei kyllä olisi meillä kotona sallittu!