Piti ihan kokeilla, miten
viikuna-vuohenjuustosalaatti taipuu piirakaksi. Ja tällainen herkku siitä tuli:
Viikuna-vuohenjuustopiirakka
(ja vähän kinkkua myös)
pohja
80
g voita
2
dl vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
1
muna
täyte
1
dl maitoa
3
munaa
50
g parmesaaniraastetta
iso
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
hiukan suolaa
ja mustapippuria myllystä
100
g ilmakuivattua kinkkua
3-5
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
keltaisia
kirsikkatomaatteja
150
g vuohenjuustoa
oliiviöljyä
juoksevaa
hunajaa
päälle
balsamiviinietikkaa
lehtipersiljaa
Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi kulhossa voi sekä jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi tasaantumaan. Painele taikina tasaisesti vuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle sopivan kokoinen pala leivinpaperia ja sille painoksi keraamiset paistoherneet tai tavallisia kuivattuja herneitä ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, poista herneet ja anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat täytteen.
Sekoita
ensin munamaito. Riko munien rakenne, lisää maito, lehtipersilja sekä
parmesaaniraaste ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa
kaikki piirakan täytteet valmiiksi sopiviksi paloiksi, viikunat neljään osaan,
kirsikkatomaatit puoliksi, punasipuli ohuiksi viipaleiksi, vuohenjuusto pieniksi
paloiksi ja revi kinkkusiivut pienemmiksi.
Kaada
esipaistetulle pohjalle maustettu munamaito ja asettele kaikki täytteet sen
päälle. Laita uuniin 200 asteeseen kypsymään.
Kun
piirakka on ollut uunissa 15 minuuttia, ota vuoka uunista ja valuta täytteiden
päälle hiukan oliiviöljyä sekä juoksevaa hunajaa. Laita vuoka takaisin uuniin
ja paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista, valuta
sen päälle vielä muutamia ohuita raitoja hyvää balsamiviinietikkaa ja ripottele lopuksi
hiukan silputtua lehtipersiljaa. Anna piirakan vetäytyä 10-15 minuuttia
ennen tarjoilua. Tarjoile vihreän salaatin (rucola, vuonankaali, friseesalaatti, punamangoldi)
kanssa.
3 kommenttia:
Aijai että menin jättämään eilen viikunat ruokakauppaan... Tänään täytynee palata ihan vain niitä varten..
Viskasin hämärtyvien iltojen iloksi sulle kesähaasteen, joka löytyy mun blogista!
No haepa ne viikunat :) Äläkä sitten unohda prosciuttoa! Sitäkin tarvitaan tähän piirakkaan.
Täytyy miettiä mitä tästä kesästä keksii ruusuja ja risuja :)
Prosciuttoa löytyy edelleem runsain mitoin vierailijoiden jäljiltä. Aika ihanaa, tietysti. Meinaavat vain loppua ideat sen käytöstä - vaikka hirrrveän hyvää se on tietysti ihan vaan sellaisenaankin.
Kivoja hetkiä siellä muistojen risu- ja ruusukasoissa..!
Lähetä kommentti