tiistai 11. tammikuuta 2022

Made on keskitalven paras kala ja tässä sille 14 reseptiä

Jos et vielä ole tutustunut mateeseen, se kannattaa tehdä nyt. Epämääräisen limaisesta ulkonäöstään huolimatta mateen maku ja lihan kiinteä koostumus ovat aivan omaa luokkaansa, superherkullista. Lisäksi mateesta voi käyttää sekä mädin että maksan - nahankin, jos osaa parkita ja haluaa askarrella. Jos ei halua harjoitella mateen nahan nylkemistä, hyvä kalakauppias tekee sen asiakkaan puolesta. Ruodoista saa vallan mainion kalaliemen.

Tähän madereseptikokoelmaan on koottu erilaisia tapoja valmistaa madetta. Reseptiin pääsee klikkaamalla kuvan alla olevaa ruoan nimeä.

 

PERINTEINEN MADEKEITTO

 

MADEKEITTOA ”FINE DINING”

 

ITÄMAINEN MADEKEITTO

 

BOUILLABAISSE MATEESTA

 

MADEMUHENNOS

 

YRTTIKUORRUTETTU MADE JA MATEENMAKSAMUHENNOS

 

MATEENMÄTIÄ (ja linkki blinireseptiin)

 

MÄTIMADE JA BLINIVOHVELIT

 

ERITYISEN RAPEA BLINIPANNUKAKKU JA MATEENMÄTIÄ

 

MADE FISH & CHIPS

 

PANNULLA PAISTETTUA MADETTA JA UUNIKASVIKSIA

 

KAINUULAISTA MATIKKAA JA SALAATTIA

 

KALAKROKETIT MATEESTA

 

ANKIMO ELI MATEENMAKSAA JAPANILAISEEN TAPAAN 

 


ekstra: MATEEN NAHKA (ei ole maksettu mainos)

 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihanaa, kun madekausi on taas alkanut; on se niin hyvä kala ja näköjään taipuu moneksi! Me yleensä paistetaan maksa voissa alkuruuaksi ja tehdään kirkaslieminen keitto pääruuaksi. Kroketteja täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla, niin säästyy enimmältä ruotojen nyppimiseltä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Täytyy itsekin taas ensi viikolla kääntyä kalakauppiaan puoleen. Tuli mieleen että mitenkähän airfryer toimisi niiden krokettien kypsennyksessä. Meillä on airfryerissä tehdyt chicken kievit (https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2020/12/itsenaisyyspaivan-chicken-kiev.html) ja sillä voisi kokeilla näitä kalakrokettejakin.