tiistai 28. joulukuuta 2021

Joulukalojen hävikintorjunta


Tuliko ahnehdituksi liikaa kaloja jouluksi? Viime vuonna postasimme hävikkireseptiksi airfryerissä valmistetut herkulliset kalapihvit (fishburger), mutta jos niitä kaloja edelleen on liikaa eikä kylmäsavulohella täytetyn munakasrullan tai kermaisen lohipastankaan valmistus houkuttele, niin ehkä sieltä pakastimesta löytyisi vielä pari voitaikinalevyä josta kukaan ei enää jaksanut paistaa joulutorttuja? Siinä tapauksessa annoskokoiset lohipiirakat valmistuvat käden käänteessä.

 

Lohipiirakat

(2 kpl)

2 levyä  voitaikinaa/torttutaikinaa

50 g  tuorejuustoa (tässä Philadelphia)
1 rkl  hienonnettua tuoretta tilliä
2 rkl  hienonnettua tuoretta ruohosipula
1 tl  sitruunan mehua
hiukan musta- ja valkopippuria myllystä
100 g  kylmäsavulohta tai graavilohta tai siikaa tai...
1  kananmuna

Ota voitaikinalevyt sulamaan ja laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Kun taikinalevyt alkavat pehmitä, leikkaa terävällä veitsellä noin puolen sentin etäisyydelle reunasta viilto, joka ei mene ihan vielä taikinan läpi. Tämä pitää reunan siistinä paistettaessa.

Sekoita keskenään tuorejuusto, tilli, ruohosipuli, sitruunan mehu sekä musta- ja valkopippuri keskenään tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa lohi ihan pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa kananmuna ja sivele sillä taikinalevyt. Levitä täytettä taikinalle tasaisesti villtojen sisäpuoliselle osalle ja kypsennä pieniä piiraita uunin alatasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinan reunus on kauniisti ruskistunut.


 

Jos joululta jäi sekä kalaa että perunaa, niistä voi valmistaa vaikkapa pieniä cocktailpaloja, jolloin peruna ja kala muuttuvat entistäkin salonkikelpoisemmiksi.

RESEPTI TÄÄLLÄ

Ei kommentteja: