keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Kiire, kiire, kiire...


Kun on kova kiire (ja vaikka ei olisikaan), pasta pelastaa. Se on valmista noin 15 minuutissa siitä kun pastan keitinvesi alkaa kiehua ja pastan joukkoon voi lisätä melkein mitä vain. Meillä oli jääkaapissa pekonipaketti, joka olisi mennyt kohta vanhaksi. Se piti joko pakastaa tai käyttää pois. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon. Lisäksi oli herkkusieniä ja pakkasessa edamamepapuja, joten niistä tuli tosi herkullinen ateria kahdelle. Nopeasti.

 

Pekoninen pikapasta

150 g  pekoniviipaleita

120 g  tuoreita herkkusieniä
120 g  edamamepapuja (pakaste)
160 g  pastaa (fusilli, keittoaika 11 min.)
2-3 rkl  kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
hiukan raastettua parmesaania
(persiljaa)

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. 160 g pastaa varten tarvitset 1,5 l vettä ja ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää suola, sekoita ja lisää sitten pasta. Laita ajastin piippaamaan kun pasta on valmista (tarkista keittoaika paketin kyljestä).

Sillä välin kun pasta kiehuu, leikkaa pekonisuikaleet yhtenä nippuna sentin viipaleiksi, laita viipaleet kylmälle paistinpannulle ja pannu kuumenemaan. Sekoittele välillä. Viipaloi herkkusienet ja kun pekoni alkaa olla kypsää, lisää joukkoon herkkusieniviipaleet. Kun herkkusienet ovat pehminneet, ripottele ainesten joukkoon edamamepavut suoraan pakkasesta. Muutaman orvon kirsikkatomaatinkin olisi voinut puolittaa sinne joukkoon antamaan lisäväriä - ellen olisi napostellut niitä ennen ruoanlaittoa. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat lämmenneet ja kaikki muukin on kypsää. Lisää kerma, sekoita ja anna sen kuumentua. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja ota pannu pois lämmöltä.

Ota pastakattilasta kupillinen keitinvettä erikseen ja valuta pasta siivilässä. Palauta pasta takaisin kattilaan ja lisää pekoni-kasvisseos. Kaada joukkoon hiukan pastan keitinvettä ettei pasta kuivu liikaa. Sekoita ja jaa lautasille. Viimeistele annokset parmesaanilla (ja persiljalla) ja nauti ruoka heti.

Ei kommentteja: