sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Itsenäisyyspäivän Chicken Kyiv airfryerissa


edit. muutettu kaikki Kiovan venäläisessä kirjoitusasussa kirjoitetut nimet ukrainalaiseen kirjoitusasuun

Kiev > Kyiv

Hankkiessani aineksia itsenäisyyspäivän Chicken Kyiviin muistin ostaa tietysti kaiken muun – paitsi sitä paistoöljyä, jossa kanarullat olisi pitänyt uppopaistaa. Mutta ei hätää, ei tarvinnut lähteä kauppaan itsenäisyyspäivänä, sillä meillähän on airfryer, jota olemme käyttäneet aivan liian vähän. Nyt se tuli tarpeeseen, vaikka perinteisesti Chicken Kyiv pitäisikin kypsentää uppopaistamalla öljyssä. Muutenkin siihen perinteiseen reseptiin tuli pieniä muutoksia. Parmesaaniraasteella paranneltu pankokuorrutus teki näistä Kiovan kanoista ainutlaatuisen maukkaita. Ja voiko siis airfryerillä tehdä Kiovan kanaa? Kyllä voi ja tulee tosi hyvää. Itse asiassa meillä ei enää uppopaisteta Kiovan kanaa, vaan tästä lähtien se kypsennetään aina airfryerissa.


Kiovan kana air fryerissa

4 annosta

80 g  voita

2 rkl  hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl  kuivattua rakuunaa
1 tl  suolaa
0,5 tl  valkosipulijauhetta

4  luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä

hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

2 dl  vehnäjauhoa

2  kananmunaa
2 dl  panko korppujauhoa
2 dl  hienoksi raastettua parmesaania
hiukan suolaa ja mustapippuria
(ruokaöljyä spraypullossa jos sellainen sattuu olemaan)

 

Aloita valmistamalla maustevoi. Sekoita pehmeään voihin lehtipersilja, rakuuna, suola sekä valkosipulijauhe, pyörittele voista 15-20 cm pitkä pötkö ja laita se pakastimeen jähmettymään 20 minuutiksi.

Taputtele broilerinfileet kuiviksi. Leikkaa fileen paksuimpaan kohtaan viilto niin että saat taitetuksi fileen auki kuin kirjan. Nuiji filee kahden muovikalvon välissä tasapaksuksi, ohueksi levyksi. Kun kaikki fileet on nuijittu, ota voi pakastimesta ja leikkaa se neljäksi yhtä pitkäksi palaksi. Aseta voipala fileen toiseen päähän, kääri filee mahdollisimman tiukalle rullalle ja rulla tiukasti muovikelmun sisään. Laita valmiiksi täytetyt fileepötköt pakastimeen 45-60 minuutiksi.


Laita yhteen kulhoon vehnäjauho, yhteen kulhoon kevyesti vatkatut munat ja yhteen kulhoon panko-parmesaaniseos jonka maustat suolalla ja mustapippurilla. Esikuumenna airfryer lämpenemään 200°C lämpötilaan (10 minuuttia). Koneen kuumetessa ehdit valmistella paketit.

Ota fileerullat ulos pakastimesta ja leikkaa varovasti kelmut irti. Kierittele rullat yksi kerrallaan ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-parmesaaniseoksessa. Tee vielä sellainen pieni varmistus, että dippaat vielä toistamiseen rullan päät kananmunassa ja leivität päät uudelleen panko-korppujauhoseoksessa. Tämä tiivistää rullaa sen verran ettei ihan kaikki maustevoi valu ulos fileerullaa kypsennettäessä. Käsittele kaikki fileet tällä tavalla.

Kun airfryer ilmoittaa olevansa esikuumennettu, nosta kanarullat koneen koriin vierekkän niin etteivät ne kosketa toisiinsa, suihkauta hiukan ruokaöljyä rullien pinnalle ja laita fileet kypsymään. Ensin 200 asteessa 8 minuuttia, sitten rullile nopea kääntö, pieni suihkaus öljyä ja takaisin samaan lämpötilaan 8-9 minuutiksi. Tämän jälkeen pinnan tulisi olla kauniin kullanruskea ja rapea.


Nosta Chicken Kyivit vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen kun nostat ne lautasille ja leikkaat ne.

Lisäksi perunasosetta ja brokkolinia. Annoksen kastike tulee kanarullan sisältä kun leikkaat se kahtia.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meille airfryer hommattiin ihan vastikään, tätä pitää kyllä kokeilla!

Tuplaespresso kirjoitti...

On se aika hyvä "uuni". Meillä airfryer on ollut nyt pari vuotta, mutta aivan liian vähällä käytöllä. Ilmeisesti se täytyy nostaa keskelle työpöytää ettei se pääse katoamaan unohdettujen kodinkoneiden hautausmaalle. Viime aikoina ollaan myös uppopaistettu, mutta vähän alkaa tuntua siltä kuin ne paistoöljyt voisi useamminkin unohtaa ostaa.