keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Kolmen suklaan minijuustokakut

Kun tässä nyt ryhdyttiin leipomaan, niin jatketaan uusilla resepteillä, mutta edelleen juustokakkulinjalla. Minimuffinipelti on juuri oikea paistoastia tehdä pieniä synttärileivoksia lähisuvun nuorimmille. Makeat minileivokset ovat sopivan kokoisia tarjottavia, kun kahvipöydässä on paljon muutakin. Valitettavasti ei nyt kuitenkaan voitu itse osallistua synttäreille, mutta sinne lähti synttärisankareiden mummin mukana lahjojen lisäksi vuoallinen kolmen suklaan minijuustokakkuja. Näistä tuli heti lisätilaus seuraaville synttäreille marraskuussa, kun suvun nuorin täyttää kaksi vuotta. 
 
Resepti on muuten oma paitsi että valkosuklaakuorrute on lainattu dr Sugarilta, hiukan pienennetty annosta ja vähennetty sokerin määrää.


 
Kolmen suklaan minijuustokakut
(24 kpl)
 
*”tummasuklaa”
10  dominokeksiä
40 g  voita
*”maitosuklaa”
100 g  maitosuklaata
50 g  creme fraichea
200 g  huoneenlämpöistä tuorejuustoa
5 rkl  sokeria
0,5 tl  vaniljauutetta
1 muna (huoneenlämpöinen, koko L)
*”valkosuklaa”
70 g  valkosuklaata
85 g  huoneenlämpöistä voita
0,5 tl  vaniljauutetta
50 g  huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1,5 dl  tomusokeria
*Pinnalle
pieniä sokerihelmiä

 

Poista dominokekseistä täyte ja murskaa suklaakeksit kutterissa hienoksi muruksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja sekoita ainekset keskenään.

Laita minimuffinivuoan koloihin pienet paperivuoat ja jaa niihin suklaakeksiseos tasan. Tasoita keksimuru tiukkaan paperivuoan pohjalle. Snapsilasin pohja on juuri sopivan kokoinen painamaan murut tiukkaan minijuustokakkujen pohjaksi.

Laita uuni lämpiämään 165 asteeseen niin että uunissa on leivinpelti.

Lämmitä yhdessä astiassa maitosuklaa sekä creme fraiche ja sekoita ne tasaiseksi notkeaksi massaksi. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä pari minuuttia. Lisää muna ja jatka vatkaamista taas parin minuutin ajan. Lopuksi lisää massaan maitosuklaaseos ja vatkaa täyte tasaiseksi. Täytä paperivuoat piripintaan maitosuklaa-juustoseoksella, siirrä muffinipelti uuniin leivinpellin päälle ja kaada pellille kiehuvaa vettä noin sentin paksuudelta, jolloin minijuustokakut paistuvat ”vesihauteessa”. Kypsennä minijuustokakkuja 35-40 minuuttia 165 asteessa uunin keskitasolla. Jäähdytä juustokakut ensin muffinipellillä huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen siirrä ne ritilälle ja jäähdytä jääkaapissa vielä parin tunnin ajan.

Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota voi ja vaniljauute sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huolella sekaisin. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea. Pursota kuorrute kylmien minijuustokakkujen pinnalle ja viimeistele pienillä sokerihelmillä. Anna kuorrutteen jähmettyä vielä jääkaapissa parin tunnin ajan.


 

 

Ei kommentteja: