keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Ihanat suolaiset muffinit


Löysin netistä uuden sämpyläreseptin, joka vaikutti ihan käyttökelpoiselta. Tietysti sitä piti kokeilla ja tehdä sämpylöitä heti seuraavan sunnuntain aamiaiselle. Taikina kohosi kauniisti ja paistui nätin väriseksi, mutta jostain syystä uunista ei lainkaan leijaillut sellaista houkuttelevaa leivän tuoksua mitä yleensä sämpylöitä leipoessa. Yksimielisesti totesimme että makukin oli ”kuin kaupan sämpylöissä” ja näin loput niistä tuomittiin hävikkiviikon hengessä päätymään kuivatuksen ja jauhatuksen kautta korppujauhoiksi. Sattuuhan sitä. Sen verran tämä kuitenkin jäi harmittamaan, että iltapalaksi tein suolaisia muffineja joissa olikin sitten makua niiden onnettomien sämpylöidenkin edestä.

Muffinit on siitä kivat tehdä, että taikina valmistuu sekoittamalla, mitään ei tarvitse nostattaa eikä paistamiseenkaan kulu paljoa aikaa. Makuaineitakin voi vaihdella mielin määrin. Nämä muffinit maustoin juustolla ja sipulilla. Taikinasta tulee 12 herkullista suolaista muffinia.



Suolaiset juusto-sipulimuffinit

1  punasipuli
1 rkl  voita

4 dl  vehnäjauhoa
1,5 tl  leivinjauhetta
0,5 tl  ruokasoodaa
1 tl  suolaa
1 tl  sipulijauhetta

1 dl  hienonnettua ruohosipulia
50-60 g  raastettua cheddarjuustoa

3  munaa
1,5 dl  maitoa
1 dl  creme fraichea
50 g  hyvää sinihomejuustoa muruina (Saint Agur)




Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (ylä-alalämpö) ja laita paperivuoat muffinivuoan koloihin.

Kuori punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot voissa ja jäähdytä ne. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Raasta cheddar, hienonna ruohosipuli ja sekoita ne keskenään. Vatkaa isommassa kulhossa sekaisin munat, maito, creme fraiche sekä sinihomejuusto pieninä muruina.

Sekoita muna-maitoseokseen ensin kuivat aineet, sitten kuullotettu punasipuli ja lopuksi ruohosipuli-cheddarseos. Jaa taikina tasan muffinivuoan koloihin.

Paista muffinit 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nauti lämpiminä voin kanssa.


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Suolaiset muffinit ovat kyllä parasta, tykkään paljon enemmän sellaisista kuin makeista.

Ulla kirjoitti...

Juustomuffarit ovat meillä hävikkiruokaa, johon upotetaan kaikki epämääräiset juustonjämät. Kätevä ja maukas tapa päästä juustonkannikoista eroon :-)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jael
Molempi parempi :)

@ Ulla
Hävikkiviikon teemaa, kaikki käytetään mahdollisimman tarkkaan.