Selatessani
blogin vanhempia reseptejä törmäsin Portugalissa tekemiini lämpimiin
voileipiin, jossa leipä oli todellakin kokonainen leipä, tyhjäksi koverrettu sellainen.
Ei siis vain leipäviipale, kuten meillä Suomessa on tapana. Kun jääkaapissa oli kylmäsavulohta,
pakastimessa katkarapuja ja eiliseltä vielä muutamia bageleita, koversin pari
bagelia ontoksi, täytin ja laitoin uuniin. Vaikka minä käytin kalaa ja
katkarapuja, mikään ei estä täyttämästä leipiä jollain muulla, vaikka kinkulla
ja aurajuustolla, tai kanalla ja chorizolla, tai vaikka hummerinpaloilla ja mornaykastikkeella… Aineksia sen verran kuin
koverrettuihin bageleihin mahtuu.
Lämpimät
täytetyt voileivät bageleista
hiukan tuorejuustoa
tomaattipyreetä
punasipulia
tilliä
katkarapuja
kylmäsavulohta
2 vatkattua kananmunaa
juustoraastetta
Leikkaa bageleiden päältä ”kansi” irti. Koverra leivän
sisus (ja kuivaa se vastaisen varalle korppujauhoksi). Sivele leipien pohjalle
hiukan tuorejuustoa sekä tomaattipyreetä. Aloita täyttäminen ensin
punasipulilla ja tillillä, sitten katkaraupuja ja kylmäsavulohta, minkä jälkeen
vielä lisää punasipulia ja tilliä. Kaada lopuksi täytteiden päälle vatkattua
kananmunaa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Viimeistele uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia
tai kunnes kananmuna on hyytynyt ja juusto sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti