maanantai 21. lokakuuta 2019

Suppilovahveropasta "carbonara" kahdelle


Nyt on alkaa olla viimeisiä aikoja poimia suppilovahverot pannulle ja pakkaseen talveksi. Tänä vuonna on ollut muuten melko kurja sienivuosi, mutta suppiksia näyttää sentään tulevan jonkin verran.

Samalla kun niitä suppilovahveroita pannuttaa talvisäilöön pakkaseen, niin osa kannattaa ottaa heti talteen ja valmistaa nopea pasta ”carbonara”. Vartissa ruokaa, mikäs sen helpompaa.



Suppilovahveropasta ”carbonara” kahdelle

150 g  tuoreita suppilovahveroita
1  keskikokoinen keltasipuli
1 rkl  voita
1 rkl  ruokaöljyä
2  pientä valkosipulinkynttä
1 rkl  hienonnettuja tuoreita salvianlehtiä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

150 – 200 g  pitkää pastaa (tagiatelle, spagetti tms)
2  kananmunaa
muutama lusikallinen raastettua parmesaania


Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Mittaa ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa jokaista vesilitraa kohden.

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Leikkaa suppilovahverot pienemmiksi paloiksi. Hienonna salvianlehdet. Riko kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne haarukalla.

Kuumenna paistinpannu ja kippaa siihen sienet. Sekoittele keskilämmöllä kunnes sienistä alkaa irrota kosteutta ja kun sienet ovat suunnilleen kuivahtaneet, kaada ne lautaselle odottamaan.
Laita pasta kiehumaan ja ajastin päälle.

Mittaa pannulle voi, öljy sekä sipulikuutiot ja kuullottele sipulia kunnes se alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten valkosipuli, salvia sekä sienet ja sekoittele keskilämmöllä kunnes valkosipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tällä välin pastakin on varmaan jo kypsynyt, joten kaada pastan keitinvesi pois (säästä osa mukiin jos pasta tarvitsee vielä lisää kosteutta) ja pasta takaisin kattilaan. Sekoita raa'at kananmunat kypsän pastan joukkoon, lisää sieni-salvia-sipuliseos (ja tilkka keitinvettä jos tarvitsee), sekoita ja jaa kahdelle lautaselle, Viimeistele parmesaaniraasteella.

Ei kommentteja: