Nyt on alkaa olla viimeisiä aikoja poimia suppilovahverot
pannulle ja pakkaseen talveksi. Tänä vuonna on ollut muuten melko kurja sienivuosi,
mutta suppiksia näyttää sentään tulevan jonkin verran.
Samalla kun niitä
suppilovahveroita pannuttaa talvisäilöön pakkaseen, niin osa kannattaa ottaa heti
talteen ja valmistaa nopea pasta ”carbonara”. Vartissa ruokaa, mikäs sen
helpompaa.
Suppilovahveropasta ”carbonara”
kahdelle
150
g tuoreita suppilovahveroita
1
keskikokoinen keltasipuli
1
rkl voita
1
rkl ruokaöljyä
2
pientä valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettuja tuoreita salvianlehtiä
hienoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
150
– 200 g pitkää pastaa (tagiatelle, spagetti tms)
2
kananmunaa
muutama lusikallinen raastettua parmesaania
muutama lusikallinen raastettua parmesaania
Laita
pastan keitinvesi kiehumaan. Mittaa ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa
jokaista vesilitraa kohden.
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna
ne. Leikkaa suppilovahverot pienemmiksi paloiksi. Hienonna salvianlehdet. Riko
kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne haarukalla.
Kuumenna
paistinpannu ja kippaa siihen sienet. Sekoittele keskilämmöllä kunnes sienistä
alkaa irrota kosteutta ja kun sienet ovat suunnilleen kuivahtaneet, kaada ne
lautaselle odottamaan.
Laita
pasta kiehumaan ja ajastin päälle.
Mittaa
pannulle voi, öljy sekä sipulikuutiot ja kuullottele sipulia kunnes se alkaa
muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten valkosipuli, salvia sekä sienet ja
sekoittele keskilämmöllä kunnes valkosipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja
mustapippurilla. Tällä välin pastakin on varmaan jo kypsynyt, joten kaada
pastan keitinvesi pois (säästä osa mukiin jos pasta tarvitsee vielä lisää kosteutta) ja pasta takaisin kattilaan. Sekoita raa'at kananmunat kypsän
pastan joukkoon, lisää sieni-salvia-sipuliseos (ja tilkka keitinvettä jos tarvitsee), sekoita ja jaa kahdelle
lautaselle, Viimeistele parmesaaniraasteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti