Ihanaa
arkiruokaa, jossa on kaikki italialaisen keittiön tärkeimmät elementit: olio,
aglio & prezzemolo. Mutta sehän on ihan tavallinen tonnikalapasta,
perinteinen opiskelijaruoka?! Niin onkin. Helppoa, herkullista, nopeaa – eikä edes maksa
paljoa.
Tonnikala-tomaattipasta
kahdelle
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pikkutölkki tonnikalaa (MSC-sertifioitua)
200 g pikkutomaatteja (kirsikkatomaatteja tms)
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
140 g pitkää pastaa
vettä
suolaa
Laita pasta kiehumaan valitsemasi pastan pakkauksen
ohjeen mukaan, jotta se valmistuu samanaikaisesti tonnikalan kanssa.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita siihen pieniksi
paloiksi leikattu valkosipulinkynsi. Kuullota valkosipulia hetki, lisää
tonnikala pieninä paloina ja murskaa se kuuman öljyn joukkoon. Lisää neljään
osaan leikatut pikkutomaatit ja sekoittele kunnes tomaatit lämpiävät. Lisää
lopuksi persilja.
Ota pastakattilasta runsas puoli desilitraa kiehuvaa
vettä ja sekoita se pannulla tonnikalaseokseen. Valuta kypsä pasta, lisää se
pannulle ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jaa valmis pasta lautasille ja
viimeistele persiljalla.
3 kommenttia:
Tollasta ruokaa tuli syötyä 80- ja 90-lukujen vaihteessa, köyhänä, asuntovelallisena sinkkuna. Tonnikala ei maksanut juuri mitään ennen EU:hun liittymistä. Tosin minun pastassani ei tainnut olla tomaatteja ja persiljaa! ='D
Hyvään ei aina tarvitse niin paljoa!
Tämä resepti aiheuttaa varmaan monelle nostalgisia muistoja ;-)
Lähetä kommentti