tiistai 8. joulukuuta 2015

Riisikroketit sinihomejuuston ystäville



Eilispäivän maa-artisokkarisottoa jäi sen verran, että siitä riittää vielä ateriaksi kahdelle. Kun risotto saa olla yön yli jääkaapissa, se kuivuu juuri sopivasti jotta siitä voi pyöritellä palloja friteerattavaksi. Koska pelkkä riisipallo jäisi kuivaksi, piilotin pallon keskelle nokareen sinihomejuustoa, josta sulaessaan tulee eräänlainen ”kastike”.


Friteeratut riisipallot - riisikroketit


500 g kylmää maa-artisokkarisottoa
50 g hienonnettuja cashewpähkinöitä
pieni pala sinihomejuustoa (tässä Saint Agur)
2 munaa
muutama desilitra korppujauhoa
1 litra rypsiöljyä friteeraukseen

Sekoita keskenään risotto ja hienonnetut pähkinät. Ota iso nokare seosta ja litistä se levyksi kämmenen pohjalla. Laita risoton keskelle nokare (noin puoli teelusikallista) sinihomejuustoa, taita risottolevyn reunat juuston päälle ja pyörittele siitä golfpallon kokoinen pallo. Kasta riisipallo ensin vatkattuun kananmunaan ja sen jälkeen kieritä se korppujauhoissa. Kun koko risotto on käytetty (tästä tulee 12 riisipalloa), kuumenna kattilassa rypsiöljy 180 asteeseen. Käytä lämpömittaria! Öljyn on oltava näin kuumaa, jotta pinta ruskistuisi ja rapeutuisi kunnolla. Haaleammassa öljyssä riisikroketit vain imevät öljyä ja niiden pinta jää ikävän pehmeäksi. Friteeraa neljä riisipalleroa kerrallaan. Tarkkaile ja tarvittaessa säädä lämpötilaa, jotta öljy pysyisi mahdollisimman lähellä 180 asteessa. Kypsennä riisikroketteja 4-6 minuuttia kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Nosta valmiit kroketit talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä. Kroketit voi nauttia sellaisenaan tai jonkin muun ruoan lisäkkeenä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskoja palleroita. Meillä ei ole koskaan tehty mitään risotonjälkijalostusruokia kun joku syö jämärisotot kylmänä. Pelkkä lämmittäminenhän ei oikein risotolle sovi (vaikka on sitä joskus työlounaana tullut syötyä niinkin).

Tuplaespresso kirjoitti...

Mä en ilmeisesti osaa tehdä riittävän pientä määrää ruokaa ;) Näihin kroketteihin voi upottaa kaikenlaista ja kukaan ei hoksaa että siinä on lähes pelkkiä tähteitä.