Äitienpäivänä pitäisi muistaa niin äitiä kuin mummia, mutta jos päivänsankari on koronakaranteenissa, kahvittelu voi olla vähän hankalaa. Ellei sitten joku fiksu ole ymmärtänyt asentaa (sille fiksulle ja nuorekkaalle) mummille tietokoneeseen whatsappia tai skypeä tai jotain muuta videopuheluappia, jolloin kaikki voivat kahvitella oman pöytänsä ääressä, mutta silti yhdessä. Jos mummi asuu lähellä ja täytyy muuten pitää etäisyyttä, vie hänelle leivonnaiset oven taakse, niin se on melkein kuin leikkaisitte paloja samasta äitienpäiväkakusta.
Tässä äitienpäiväleivoksessa yhdistyy
blondie ja juustokakku, valkosuklaa-vadelmablondie ja vadelmasoseella maustettu
kerma-tuorejuustokuorrute. Vähemmän makeaa mitä päältäpäin voisi luulla ja purutuntumassa on hauska uusi kontrasti kun leikkaa lusikalla pehmeän kuorrutteen läpi perinteistä cupcakea tiiviimpään browni...blondieen. Leivokset
on tehty muffinvuoassa, mutta ihan yhtä hyvin blondietaikinan voi paistaa pienessä
suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja sen jäähdyttyä leikata neliöiksi ja
viimeistellä kuorrutteella.
Äitienpäivän vadelma-valkosuklaaleivokset (muffinpellillä)
(18 kpl)
valkosuklaa-vadelmablondiet:
200 g huoneenlämpöistä voisulaa
250 g fariinisokeria
2 huoneenlämpöistä munaa
240 g vehnäjauhoa
150 g valkosuklaata
100 g jäisiä pakastevadelmia
(suomalaisia!)
vadelma-tuorejuustokuorrute:
300 g pakastevadelmia (suomalaisia!)
6 g liivatelehtiä (3 x 2 g tai 3,5 x
1,7 g)
200 g maustamatonta Philadelphia
tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
hiukan pakastekuivattua vadelmaa
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen
(ylä-alalämpö).
Sekoita keskenään voisula ja
fariinisokeri niin että sokeri sulaa kokonaan. Lisää munat ja sekoita
tasaiseksi. Siivilöi jauhot ja sekoita ne huolella taikinaan. Lopuksi kääntele
taikinan joukkoon pieniksi muruiksi leikattu valkosuklaa sekä jäiset
pakastevadelmat. Levitä taikina joko leivinpaperoituun neliövuokaan tai jaa tasan
18:aan muffinivuokaan ja tasoita taikinan pinta kuumaan veteen kastetun lusikan
avulla. Paista blondieita 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos
tikkuun ei tartu taikinaa, blondiet ovat valmiit. Jäähdytä ennen
kuorruttamista.
Ota vadelmista erilleen 18-20
vadelmaa joilla viimeistellään leivokset ja laita nämä vadelmat jääkaappiin
odottelemaan. Laita loput vadelmat kattilaan ja kuumenna sen verran että
vadelmat sulavat ja ne voi soseuttaa. Painele vadelmasose siivilän läpi pieneen
kulhoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Ota
vadelmasoseesta erilleen muutama ruokalusikallinen sosetta ja kuumenna se
kiehuvan kuumaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota
liivatteet kuuman vadelmasoseen joukkoon. Sekoita tämä sose sitten koko määrään
vadelmasosetta ja laita kulho jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Vatkaa
hyytelöitynyt vadelmasose sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää tuorejuusto ja
vatkaa edelleen kunnes seos on tasaista. Vatkaa toisessa kulhossa vaahdoksi
kerma ja sokeri. Sekoita kermavaahto vadelma-tuorejuustovaahdon joukkoon ja
siirrä seos pursotinpussiin. Jos leivontavälineistä löytyy tähtitylla, ota se
käyttöön.
Pursota kuorrutetta blondieleivosten
päälle, murustele kuorrutteen pinnalle pakastekuivattua vadelmaa ja viimeistele
yhdellä sokeroimattomalla pakastevadelmalla. Laita leivokset jääkaappiin
pariksi tunniksi ennen tarjoilua / pakkaamista ja kuljetusta mummille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti