keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Savusilakka - fenkoli - juustokakku ja kahdeksan muuta viime hetken ruokavinkkiä valmistujaisjuhliinPala suolaista piirakkaa ja sen kanssa sopivasti raikasta salaattia on aivan loistava tarjoilu ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin. Keräsin arkistoistamme muutaman erityisen hyvän piirakan ja pikkusuolaisen reseptin. Näitä, kahvia ja samppanjaa – mitä muuta kukaan voisi toivoa. Klikkaamalla ruoan nimeä pääset reseptiin.


Savusilakka – fenkoli – juustokakku eli kultakalakakku on upea juustokakku, jonka pinnalle kuin kruunuksi on hyydytetty muhkea kerros siianmätiä. Tässä pikkusuolaisessa silakka / savusilakka on jalostettu parhaimmilleen.


Katkarapu-parsapiiras on helppo ja nopea valmistaa. Pieni pyöreä tai iso koko uunipellin kokoinen, kaikki on aina mennyt viimeistä murusta myöten.Pienet parsapiiraat portugalilaiseen tyyliin yllättävät. Kuin pastel de nata, mutta ihan väärän värinen ja makuinen – positiivisessa mielessä.Lammaskaalipiirakka leivottuna filotaikinaan vie ajatukset jonnekin Välimeren itäosaan.

Ranskalaiset juustotuulihatut vievät kielen mennessään.Neljän juuston piirakka voi olla sekä suolainen että semimakea piirakka riippuen siitä minkä kanssa se tarjoillaan.

Ei kommentteja: