tiistai 20. huhtikuuta 2021

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret


Yleensä vesimelonista syödään vain mehukas, punainen sisus ja kuoret päätyvät biojätteeseen. Kuoret voi kuitenkin käyttää hyödyksi ja luin jostain, että ne ovat erittäin kuitupitoisia. Pikkelöidyt vesimelonin kuoret ovat todellista ”hävikistä herkkua”. Niiden valmistamiseen on netissä useitakin erilaisia ohjeita, jotkut ovat pirteän rapeaa pikkeliä, jotkut viimeistelty melkein marmeladiksi. Niin tai näin, säilömällä vesimelonista poistetaan ohuelti vain vihreä pintaosa, ja kaikki loput kuorenpalat pääsevät uimaan mausteiseen liemeen.


 

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret

puolikkaan vesimelonin kuoret

pikkelöintiliemi:
1 dl  riisiviinietikkaa
1 dl  omenaviinietikkaa
1 dl  vettä
2 dl  sokeria
1 rkl  suolaa
pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
1  tähtianis
0,5 tl  mustapippureita

Melonin kuorissa saisi mielellään olla puolen sentin verran punaista osaa. Veistele kuorimaveitsellä pois ohut tummanvihreä pintakerros ja leikkaa kuoret pienemmiksi paloiksi.

Mittaa pikkeliliemen ainekset kattilaan, keitä sen verran että sokeri sulaa nesteen joukkoon, minkä jälkeen anna nesteen jäähtyä hetken aikaa. Lusikoi kuorenpalat steriileihin lasitölkkeihin, täytä tölkit kuumalla pikkeliliemellä ja kierrä kansi kiinni. Jäähdytä tölkit ja jäähdyttyään siirrä ne jääkaappiin. Rapeat, mausteiset kuorenpalat ovat valmiita ja käytettävissä seuraavana päivänä.

Niistä voi tehdä vaikka kivan alkuruokasalaatin.

 


Vesimeloni-vuohenjuustosalaatti

pikkelöityjä vesimeloninkuoria

rucolaa
vuohenjuustoa
karhunvatukkavinaigrette:
125 g  karhunvatukoita
2 rkl  omenaviinietikkaa
2 rkl  mietoa ruokaöljyä
1 tl  juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Murskaa karhunvatukat haarukalla ja paseeraa ne tiheän siivilän läpi. Lisää omenaviinietikka, ruokaöljy sekä hunaja, suola ja mustapippuri ja sekoita vinaigrette tasaiseksi.

Tee rucolasta, vuohenjuustosta ja pikkelöidyistä vesimelonin kuorista salaattiannos ja mausta se tilkkasella karhuvatukkavinaigrettea.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Totta, hyvun sopivat pikkelöintiin. Tein jokunen vuosi sitten hävikkipostauksen vesimelonista, jossa kl käytettiin kaikki osat, ja postasin silloin mm. pikkelöidyistävesimelonin kuorista. Täällä niitä näkee joskus sellaisina ruuan kanssa tarjoiltavana osana pikkelöityjä kasviksia

Jael kirjoitti...

Mulla oli hieman eri tavalla pikkelöity mutta sama periaate
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2015/09/vesimelonista-kaikki-talteen.html?m=1

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jael
Vesimelonin kuorille löytyy tosiaan paljon hyviä reseptejä. Täytyy joskus kokeilla mitä siitä tulee, jos niitä keittää sokeriliemessä :)