lauantai 17. huhtikuuta 2021

Koronakilot kuriin salaateilla - vesimelonicarpaccio


Media on keväisin täynnä laihdutusohjeita ja vähäkalorisia ruokia, joita nauttimalla kerrotaan päästävän rantakuntoon ihan tuossa tuokiossa. Nyt mekin kannamme kortemme kekoon kevytreseptillä. Ei tällä ruoalla välttämättä laihdu, mutta eipä juuri lihokaan. Annos on kuitenkin – median suosimia ilmaisuja käyttäen – suorastaan silmiä hivelevän kaunis. Vesimelonicarpaccio sopii hienosti vaikka vapun alkupalaksi.


Vesimelonicarpaccio

(neljälle)

1  pieni vesimeloni

100 g  fetaa
4  paahdettua parmankinkkuviipaletta
mini salaattiversoja
pieniä basilikanlehtiä
Modenan balsamiviinietikkaa (mitä vanhempaa, sitä parempaa)
suolaa
mustapippuria myllystä

Halkaise vesimeloni kahtia ja leikkaa kummastakin puolikkaasta vielä noin 4 cm paksu viipale. Paina 4-5 cm halkaisijaltaan rengasmuotilla viipaleista pyöreitä kiekkoja niin monta (noin 6 kpl) kuin niistä tulee ja leikkaa kiekot mandoliinilla 3 mm ohuiksi viipaleiksi. Sitä ohuemmat viipaleet hajoavat liian herkästi. Lopusta melonista pyöräytä palloraudalla pieniä melonipalloja. (Säästä kuoret ja kuoriin jäänyt punainen osa melonista. Kuoret käsitellään seuraavassa reseptissä.)

Asettele pyöreät viipaleet lautasille ja lisää pinnalle pieniä melonipalloja. Murra paahdetut parmankinkkuviipaleet ja ripottele niitä sekä fetamuruja melonien päälle. Viimeistele annokset salaattiversoilla, pienillä basilikanlehdillä sekä balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Todella kiva ja kaunis!

Tuplaespresso kirjoitti...

Ja ajattelehan mikä vaikutus: kun ensin valitsee kaupasta vesimelonin, kantaa sen kotiin, leikkaa kauniisti ja asettelee huolellisesti lautaselle - niin siinä on todennäköisesti kulunut enemmän energiaa kuin mitä tästä salaatista saa :)