keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Jäikö pääsiäisestä lampaanlihaa? Kääri ne pinaattiohukaisiin.


Jos pääsiäisen ruokapöydässä on ollut lampaanpotkaa, lampaanviulu, tai muuten isompi määrä mitä tahansa lihaa, siitä yleensä jää tähteitä. Kun meillä näiden tähteiden (onneksi vain ihan pieni määrä) lisäksi jääkaapin vihanneslokeroon oli jäänyt sopivasti 250 g pussi tuoretta pinaattia, valitsimme helpoimman ja nopeimman keinon hävikin hyödyntämiseen: teimme niistä tällä kertaa täytettyjä pinaattiohukaisia. Tuoreesta, itse ryöpätystä pinaatista saa tehdyksi koostumukseltaan hiukan karkeampaa kuin kaupan pakastepinaatista, mikä sopii tällaiseen oikein hyvin.


 

Pinaattiohukaiset (8 kpl)

250 g  tuoretta pinaattia

3 dl  vehnäjauhoja
3  munaa
5,5 dl  maitoa
1 tl  suolaa
voita paistamiseen

Ryöppää ensin pinaatti. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja kun se kiehuu, lisää hiukan suolaa. Lisää pinaatinlehdet kahdessa erässä niin, että laitat ensin puolet pinaatista kiehuvaan veteen, keittelet lehtiä sekoitellen parin-kolmen minuutin ajan jolloin ne pehmenevät, ja sitten valutat pinaatit siivilässä. Kun kaikki pinaatinlehdet on ryöpätty, laita ne uuden puhtaan chifonet-liinan tai caritaliinan sisään ja puristele kaikki ylimääräinen vesi pois. Pinaatti saa olla mahdollisimman kuivaa. Lopuksi hienonna pinaatit veitsellä. Mieluummin ei ihan niin pienenpieneksi silpuksi mitä pakastepinaatti on.

Laita jauhot, suola, pinaatti ja kananmunat kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes jauhot ovat kunnolla sekaisin ja seos on tasaista. Anna lettutaikinan levätä noin tunnin ajan ennen paistamista.

Kuumenna paistinpannu ja paista pinaattiletut voissa keskilämmöllä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Ohjeesta tulee 8 lettua, joista meillä riitti sitten vielä seuraavankin päivän ateriaksi.

 

Nämä pinaattiletut täytettiin tähteeksi jääneellä lampaanlihalla, uunikuivatuilla tomaateilla ja creme fraichella. Lisäksi toinen puoli lautasta täytettiin raikkaalla salaatilla

Ei kommentteja: