lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pakastimestamme löytyi UFOKaikkihan tietävät mikä on ufo, siis tunnistamaton lentävä esine. Pakastimessamme ei kuitenkaan ollut lautasta eikä muutakaan lentävää, vaan se UFO oli Unidentified Frozen Object eli suomeksi tunnistamaton pakastettu juttu... Ihme, että niitä oli kuitenkin vain yksi ja se löytyi kun yritimme saada aikaan järjestystä ja samalla toivottavasti lisätilaa pakastekaappiimme. Ei päivämäärää, ei mitään nimilappua, joten mitä se on? Sulatimme sen ja ilmeni, että kyseessä oli jotakin pitkään kypsennettyä lihaa – lammasta, nautaa kenties? Karitsan niskaa, häränhäntää tai naudan rintaa? Kypsennettynä ja miedosti maustettuna. Rouva heitti kokkisotahaasteen ja kertoi minun olevan kokkausvuorossa. Aikaa riittävästi ja maku ratkaisee onnistumisen. Tästä lähti liikkeelleYllätyspata

n. 250 g         ylikypsää naudan rintaa (sitä se oli) revittynä
2 rkl               oliiviöljyä
1                    iso sipuli
1                    solo valkosipuli
1                    kuivattu chilipalko
1 prk             datterini tomaatteja (220 g)
4                    kokonaista neilikkaa
½ tl               jauhettua kanelia
½ tl               kuivattua oreganoa
1 dl               punaviiniä
2                   kevätsipulia

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lorauta öljy pannulle, lisää chilipalko ja kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä ja lisää myös valkosipuli sekä kuivat mausteet. Nosta hieman lämpöä ja laita lihat pannulle, jotta ne lämpiävät ja maustuvat. Kaada punaviini pannulle ja anna kiehua osittain kokoon ja lisää sitten tomaatit. Anna hetken aikaa kiehua ja lisää tarvittaessa sopiva määrä vettä, jolla olet huuhtonut tomaattitölkin. Lihahan on jo valmiiksi kypsää, ja jos laitoit heti aluksi riisin kiehumaan niin ateria alkaakin olla valmis. Hienonnettua kevätsipulia annoksen päälle ja makutuomari pääsee maistelemaan.

Makutuomarin kommentti: Wau… Jotain hiukan stifadon tapaista, risottoriisiä ja brokkolinia, nam, saa laittaa toistekin jos tällaisia ufoja tulee uudelleen vastaan pakkasesta ;)


Ei kommentteja: