torstai 9. huhtikuuta 2020

Mämmi-mutakakku pääsiäisen kahvipöytään


Jokin aika sitten löysin ”Not Quite Nigella” –blogista mielenkiintoisen kastanjasose-suklaa-mutakakun reseptin. Mutta koska Suomesta on äärettömän vaikea löytää minkäänlaista kastanjasosetta tölkitettynä tai muutenkaan, ajattelin kokeilla vaihtaa kastanjasoseen mämmiksi, paistaa kakun pääsiäiseksi ja tässä on tulos. Meinasin ensin otsikoida tämän jauhottomaksi, mutta mämmihän on lähes pelkkää ruisjauhoa, joten... 

Kakku ei ole kovin makea, mikä pääsiäisenä sopii oikein hyvin kaikkien suklaamunien vastapainoksi. Pieni pala riittää jälkiruoaksi.


Mämmi-mutakakku

3  munaa (huoneenlämpöisiä)
350 g  (puoli pakettia) mämmiä
100 g  tummaa suklaata 70% kaakaota
50 g  voita

1,5 dl  vispikermaa
1 rkl  sokeria
1 tl  raastettua klementiininkuorta (tai appelsiinia)
pieniä suklaamunia



Vuoraa 17 cm irtopohjavuoka leivinpaperillla ja voitele se. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen ylä-alalämpö.

Paloittele suklaa sekä voi kulhoon ja sulata ne vesihauteessa. Anna voi-suklaaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa keskenään mämmi sekä munat. Niitä ei tarvitse varsinaisesti vaahdottaa, mutta muuten vatkata hyvin sekaisin. Lisää voi-suklaaseos mämmin joukkoon ja sekoita huolella. Kaada kakkutaikina vuokaan ja laita vuoka uuniin keskitasolle paistumaan. Puolen tunnin kuluttua laske lämpö 150 asteeseen ja anna kakun paistua vielä 20-30 minuuttia. Pinnan kuuluu olla nyt hiukan halkeillut ja sisuksen pehmeän tahmea, ei kuitenkaan valuva. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ennen kuin kumoat sen vuoasta vadille.

Viimeistele kakku kermavaahdolla, klementiininkuoriraasteella ja pienillä suklaamunilla. Vaniljajäätelökin sopii hyvin tämän kanssa. Seuraavana päivänä kakku on vieläkin parempaa, kun kosteus kakussa on tasaantunut.

Ei kommentteja: