tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kuhaa ja parsaa PolonaiseOtsikossa ei ole kirjoitusvirhettä eikä tällä reseptillä ole mitään tekemistä bolognesen kanssa. ”Polonaise” tarkoittaa voista, leipämuruista, keitetystä kananmunasta ja tuoreesta persiljasta valmistettua seosta, jolla voi viimeistellä paistetun kalan, parsan tai vaikka kukkakaalin. Leipämuruina voi käyttää mitä parhaiten sattuu olemaan käsillä. Joku tykkää saaristolaisleivästä, joku juurileivästä, minä menin siitä mistä aita oli matalin ja kauhaisin seokseen valmiita pankomuruja. Niiden neutraali maku toimi oikein hyvin paistetun kuhafileen ja höyrytetyn parsan kanssa. Tämä todella nopean aterian ohje on kahdelle.


Kuhaa ja parsaa ”polonaise”

2  kuhafileetä
nokare voita
tilkka kuivaa valkoviiniä
hiukan sitruunamehua
hienoa merisuolaa
valkopippuria myllystä

12 vihreää parsaa

Polonaise:
3 rkl  kirkastettua voita
4 rkl  pankomuruja
2  keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1  ruukku hienonnettua tuoretta (lehti)persiljaa
ripaus hienoa merisuolaa


*** kuvituskuva ***
Leikkaa kuhafileistä v:n mallisella viillolla pois fileen etuosassa olevat ruodot. Ruskista fileet voissa ja lisää pannulle pikkutilkka kuivaa valkoviiniä sekä sitruunamehua antamaan kalalle hiukan happamuutta. Fileet kypsyvät hetkessä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.


Höyrytä parsat kypsiksi niin että niihin jää vielä hiukan rapeutta.Kuumenna kirkastettu voi kasarissa kiehuvan kuumaksi ja lisää joukkoon pankomurut. Sekoittele kunnes leipämurut ovat ruskistuneet. Lisää sitten hienonnetut kananmunat ja lehtipersilja. Mausta suolalla.

Tee annokset suoraan lautasille, valuta kalojen päälle kaikki neste pannulta ja lopuksi kaiken päälle maukas polonaise.


2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Voi miten houkuttelevan keväistä!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Nanna

Piristää kummasti tällaista pakkokotoilua :)