keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Seiti sopii monenlaisiin kalaruokiin, tässä 15 parasta reseptiä

Seiti ... Jostain käsittämättömästä syystä eräs muutaman vuoden takainen seitiresepti on blogissamme noussut kaikkien aikojen katsotuimpien resepti en joukkoon. Mitä siitä pitäisi päätellä? Että hyviä seitireseptejä täytyy kirjoittaa lisää? Kalaa pitäisi syödä vähintään kerran viikossa, mieluummin useamminkin ja koska pakasteseiti on paitsi lähes ruodotonta, myös hyvin edullista verrattuna moneen muuhun kalaan, sitä kannattaa käyttää. Mitä muuta kalaa saat alle kympillä kilo? Etpä juuri mitään. Kalaresepteissä seiti (ja valitettavasti monet muutkin kalat...) hukutetaan usein jo ennen kypsentämistä juustoon, kermaan ja smetanaan, mutta ne ohjeet voisi jo unohtaa, jos haluaa aterian pääasian olevan kala eikä maitotuotteet. Seitistä on niin paljon muuksikin.  Itse asiassa aika monet vaaleasta kalasta valmistettavat ruoat voidaan ihan sellaisenaan tehdä pakasteseitistä. 

Kuten kaikki nämä:
3 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tää pahvikala on se, millä minä olen kaupunkilaislapsena elänyt . Se oli tosi edullista ennen EUta. Mies taas ei koskaan ollut kotona syönyt seitä, koska heillä kalastettiin ja elettiin muutenkin omavaraistaloudessa. Hän aina minua kiusaakin, että sein syöminen on rikkaiden kaupunkilaisten puuhaa. 😉

Helzu kirjoitti...

Paljon hyviä ideoita. Varmasti seiti palaa meidänkin perheen ruokalistalle, koska sain uusia ideoita ko. kalaa valmistaa.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ marketta
Onnellinen se, joka on kalaomavarainen :)

@ Helzu
Periaatteessa melkein kaikki reseptit joissa lukee hauki, turska tai muu vaalea kala, voidaan valmistaa seitistä.