perjantai 18. tammikuuta 2019

Veriappelsiiniposset tuo väriä talveenInnostuin veriappelsiineista niin, että niitä on nyt syöty sekä ruoan joukossa että ihan vaan sellaisenaan. Ne sopivat hyvin myös jälkiruokiin ja mikäpä olisikaan parempi kuin veriappelsiiniposset. Kermaa, sokeria ja veriappelsiinia. No joo, vähän sitruunaa ja rosmariinia mausteeksi, mutta muuten tämä on ihan niitä helpoimpia jälkiruokia tehdä lähes mistä tahansa sopivan happamasta hedelmästä tai marjasta. Ikävä puoli on se, että täytyy malttaa odottaa useita tunteja jälkiruoan hyytymistä. Nämä kannattaakin valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.Veriappelsiiniposset
(4-6 annosta)

1 + 1 veriappelsiinia
1 sitruuna
4 dl kuohukermaa
100 g sokeria
pieni oksa tuoretta rosmariinia

Raasta toisen veriappelsiinin kuori pieneen mitta-astiaan. Purista veriappelsiinin mehu, lisää se kuoriraasteen joukkoon ja tarkista määrä. Lienee jotain 3/4 desilitran verran. Purista sitten seoksen joukkoon 3 rkl sitruunamehua, jolloin mehua on yhteensä hiukan runsas yksi desilitra.

Laita kattilaan kuohukerma, sokeri sekä rosmariini ja kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sulanut ja kerma juuri ja juuri kiehuu. Ota kattila pois lämmöltä ja vispaa se sitrusmehun joukkoon. Siivilöi seos kaatokannuun ja jaa tasan 4-6 jälkiruokamaljaan. Laita possetit jääkaappiin hyytymään.

Ennen tarjoilua leikkaa kuori toisesta veriappelsiinista ja viipaloi hedelmä. Viimeistele annokset veriappelsiinisiivulla.


Ei kommentteja: