Lyonilainen perunakakku sai seurakseen ylikypsää mustan possun niskaa, joka sai muhia uunissa matalassa lämmössä yön yli. Annosta raikastivat kaksi tuoresalaattia sekä creme fraichesta sekoitettu salaattikastike, joka - vaikka olikin kylmä - toimi hyvin myös possun kastikkeena. Nämä kaksi kevyehköä salaattia sopivat monenlaisten ruokien kanssa ja niitä voi napostella jääkaapista ihan sellaisenaankin.
Mustan possun niskaa uunissa
1 - 1,5 kg mustan possun niskaa (kassleria)
muutama tuore rosmariininoksa
kourallinen tuoretta timjamia
2 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
Hiero lihan pintaan suola sekä mustapippuri ja laita liha uunivuokaan ritilän päälle. Revi yrtit vähän pienemmiksi paloiksi ja taputtele niitä lihan alle sekä päälle. Kaada uunivuoan pohjalle muutama desilitra vettä. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimman kohdan keskelle, peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä possua uunissa 90-100 asteessa useita tunteja (yön yli) kunnes lihalämpömittari näyttää 78 astetta.
Avokado-kurkkusalaatti
1 avokado
puolikas kurkku
1 rkl sitruunamehua
Kuori kurkku sekä avokado ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi, lisää sitruunamehu ja sekoita.
Raikas raastesalaatti
200 g raastettua valkokaalia
100 g raastettua porkkanaa
100 g (1 kpl) raastettua omenaa
70 g (puolikas pikkutölkkiä) ananasta omassa liemessään
50 g purjoa tai 3 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna niiden makujen tasaantua muutaman tunnin ennen käyttöä.
2 kommenttia:
Luulen, etten ole koskaan maistanut mustaa possua. Tilanne pitäisi korjata. Pottukakkukin vaikuttaa hyvältä.
Kannattaa kokeilla. Siellä missä nyt olet, luulisi olevan jokin hyvä lihakauppa joka myy mustaa possua. Sehän on siellä melkein lähiruokaa, kun muistaakseni ainakin Ranskassa kasvatetaan niitä.
Lähetä kommentti