trendikkyydestä viis, kunhan ruoka maistuu hyvältä ja tuoreiden raaka-aineiden oma maku on tunnistettavissa mausteidenkin alta
sunnuntai 5. huhtikuuta 2015
Rapeat sipulirenkaat uunissa
Rapeita sipulirenkaita voi valmistaa muutenkin kuin upottamalla ne kiehuvaan öljyyn. Vähemmällä vaivalla ja käryllä sipulirenkaat voi paahtaa uunissa. Pääsiäisteemalla sipulirenkaat saivat kaverikseen vuohenjuustodipin. Kun renkaita ja dippikastiketta jäi vähän yli, niistä tuli parsan ja viiriäisenmunien kanssa sopiva alkusalaatti pääsiäispöytään.
Rapeat sipulirenkaat uunissa
2 - 3 sipulia (kelta- tai puna-)
2 dl vehnäjauhoa
1 muna
1 dl piimää
2 - 3 dl korppujauhoa
suolaa ja chilimaustetta tms maun mukaan
Kuori sipulit ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Erottele renkaat toisistaan. Laita yhteen kulhoon vehnäjauho, toiseen kulhoon vatkattu kananmuna johon on sekoitettu maito ja kolmanteen kulhoon maustetut korppujauhot. Kasta sipulirenkaat yksi kerrallaan ensin jauhoihin, sitten muna-piimäseokseen ja lopuksi maustettuihin korppujauhoihin. Levitä väljästi näin käsitellyt sipulirenkaat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 220 asteessa 15-20 minuuttia kunnes sipulirenkaiden pinta on rapea ja saanut hiukan väriä. Nautitaan heti lämpiminä sopivan dippikastikkeen kanssa.
Vuohenjuusto(dippi)kastike
100 g vuohenjuustoa ilman kittikuorta
1 dl kermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja kuumenna sekoittaen kunnes vuohenjuusto on kokonaan sulanut. Paseeraa kastike siivilän läpi jotta siihen ei jää kokkareita. Jäähdytä kastike ennen käyttöä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Herkkuannos taas:)
Kelpaisi varmaan kasvissyöjällekin ;-)
Kuulostaa aivan mahtavalta. Pakko kokeilla.
Lähetä kommentti