Jos kaapissa on purkki maapähkinävoita, yllätysvieraille on nopea taikoa pellillinen pikkuleipiä. Nämä ovat sopivan helppoja myös pikkulasten kanssa leivottaviksi. Tässä reseptissä taikinaan tarvitaan tasan kolme ainesta. Maapähkinävoipikkuleipien tulisi olla päältä rapeita ja sisältä pehmeitä, joten liian kauan niitä ei kannata paistaa. Vaikka pikkuleivät uunista otettaessa tuntuisivat hiukan liian pehmeiltä, ne rapeutuvat juuri sopivasti jäähdyttyään.
Helpot maapähkinävoipikkuleivät
1 kananmuna
2,5 dl sokeria
1 tölkki (noin 230 g) sokeroimatonta maapähkinälevitettä
Sekoita kulhossa muna ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää maapähkinälevite ja sekoita hyvin. Nosta taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille 20 pientä palloa ja litistä ne haarukan avulla. Kypsennä uunissa 175 asteessa 12-15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä vielä kymmenen minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
2,5 dl sokeria
1 tölkki (noin 230 g) sokeroimatonta maapähkinälevitettä
Sekoita kulhossa muna ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää maapähkinälevite ja sekoita hyvin. Nosta taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille 20 pientä palloa ja litistä ne haarukan avulla. Kypsennä uunissa 175 asteessa 12-15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä vielä kymmenen minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti